Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival Electronic Beats představí již tento pátek anglické Hot Chip

4. 5. 2010 - PRAHA [Econnect]

V pátek 7. května proběhne v Praze už počtvrté Electronic Beats festival, který se bude konat v pražské Národní galerii ve funkcionalistickém Veletržním paláci. V Praze tak vůbec poprvé vystoupí anglická skupina Hot Chip, která patří k současné hudební špičce nejen na britských ostrovech.

Veletržní palác otevře v 19.30 hodin, kdy začne hrát berlínský Dj Gareth, který odehraje také předěly mezi jednotlivými koncerty. Jako první kapela vystoupí ve 20.30 hodin Turboweekend, patnáct minut před desátou hodinou Ralph Myerz & The Jack Herren Band, hodinu před půlnocí zahrají Booka Shade a koncertní vystoupení uzavřou právě Hot Chip, kteří na pódium vstoupí v půl jedné v noci, jejich koncert by měl trvat přes hodinu. Do ranních hodin pak bude festival pokračovat s německým house-techno Djem Hellem, který patří k průkopníkům electroclash a pochází z Mnichova.

Hudební festival Electronic Beats se v České republice koná od roku 2006 a od té doby přivezl takové hvězdy jako jsou The Prodigy, Underworld nebo Roisin Murphy. Organizátoři festivalu reagují na aktuální poptávku a vzhledem k tomu, že festival pořádá zahraniční management, snaží se kopírovat aktuální kapely předních evropských hudebních žebříčků. Hudební trendy se mění a Electronic Beats už od minulého roku propagují spíše nové mladé kapely, které se právě dostávají na vrchol zmiňovaných hitparád nebo upozorňují na nové talenty, což si projekt Electronic Beast klade za cíl od začátku. Minulý rok tak v České republice proběhla například vyprodaná klubová noc Electronic Beats Recommends v menším Lucerna Music Baru s nadějnou dánskou kapelou The Asteroids Galaxy Tour.

Formace Hot Chip, která má na svém kontě například nominaci na cenu Grammy, obohatí žánrově pestrý festival Electronic Beats o unikátní sound kombinující elektro a syntetický pop. Britská pětice Hot Chip, která na začátku letošního února vydala čtvrté album One Life Stand jistě potěší živým podáním nových skladeb i oblíbených starších náhrávek, jakou jsou například singly Boy From School či Over and Over. Tři předchozí alba přinesly Hot Chip přízeň širokého publika, aniž by se skupina zpronevěřila svým kořenům v duchu indie elektroniky.

Ve Veletržním paláci dále vystoupí jen pár dní po evropském vydání svého čtvrtého studiového alba More! berlínská dvojice Booka Shade, vyhlášená svými energickými živými vystoupeními. Na line-upu letošního Electronic Beats nebude chybět ani v Čechách žádaná norská elektronická skupina Ralph Myerz & The Jack Herren Band. Norský DJ a producent, původně začínal jako DJ Erlend Sellevold, svou identitu však brzy změnil na Ralph Myerz podle filmaře Russe Meyera a připojil své spoluhráče The Jack Herren Band. Jejich spojení funku, disca, electra a housu nabízí velmi dramatický zvukový projev se základy dance-floor.

Kombinaci předních hudebníků završí dánská formace Turboweekend. Kapela, která vydala v uplynulých třech letech dvě desky, je svými dynamickými živými vystoupeními známá po celé Evropě. Jejich disco-rockové beaty se mísí s elektrizujícím duchem unikátního a ničím nezaměnitelného zvuku. Série festivalů Eletronic Beats bude po startu v české metropoli pokračovat 12. května v rakouském Grazu a 20. května v německém Kolínu nad Rýnem.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz