Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Devátý ročník Gospel Workshopu vyvrcholí v neděli koncertem více než stočlenného sboru a zahraničních sólistů

30. 4. 2010 - PLZEŇ [Econnect]

Již devátý ročník Gospel Workshopu vyvrcholí v neděli 2. května tohoto roku v 16 hodin v Salesiánském divadle v Praze 8 závěrečným koncertem sboru, tvořeného více než stovkou účastníků pod vedením dvou zahraničních lektorů, Colina Vassella z Velké Británie a Niny Luny Eriksen z Dánska.

Gospel Workshop je víkendová dílna pro profesionální i amatérské zpěváky, kteří pod vedením lektorů workshopu společně nastudují devět písní, které tvoří program závěrečného koncertu. Letos se může publikum těšit na skladby z pera Hanse Christiana Jochimsena, Hez. Walkera nebo třeba z repertoáru sboru jménem Juda Camp.

Colin Vassell je vynikající černošský zpěvák, který si získal přízeň publika v mnoha evropských zemích a jeho pěvecké výkony doslova berou dech. Po dlouholetém působení s jedním z nejlepších anglických černošských gospel sborů jménem Wood Green Gospel Choir založil i sbor vlastní. Sbor před třemi lety vydal v Dánsku vynikající debutové album.

Nina Luna Eriksen je dánská dirigentka a vynikající zpěvačka a skladatelka, sólistka jednoho z nejlepších dánských gospelových sborů (Opstand Gospel Choir), která má na svém kontě například duet s jedním z nejvýznamnějších gospelových zpěváků současnosti Fredem Hammondem. Nina bude v Čechách působit poprvé.

Sbor při koncertě doprovodí kapela ve složení Ondřej Kabrna (piano), Martin Krč (piano), Ondřej Pomajsl (bicí) a Radim Genčev (baskytara). Jako další sólisté vystoupí Dannie Langoska a Viki Sklář. Vstupenky na tento koncert je možné rezervovat zasláním e-mailu na adresu gospel@gospeltrain.cz nebo je možné je zakoupit na místě v divadle hodinu před konáním koncertu.

Moderní gospel: (tzv. contemporary gospel) vzniknul po roce 1969, kdy Edwin Hawkins upravil starý, baptistický žalm do podoby blízké tehdy moderní hudbě. Tak vznikla známá píseň Oh, Happy Day a odtud začal vývoj této odnože gospelu, která se dá charakterizovat jako moderní soulová hudba s duchovními texty. Contemporary gospel pak tvoří protějšek gospelu tradičnímu, který je bližší tradičnímu blues, opět s duchovními texty.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz