Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Národní Pro bono fórum – jak pomáhají advokáti

23. 4. 2010 - TÁBOR [Econnect]

Ve středu 28.4.2010 se koná v Praze konference Národní Pro bono fórum. Hlavním tématem bude poskytování bezplatných právních služeb advokáty. Konferenci pořádá nezisková organizace Public Interest Laywers Association (PILA) ve spolupráci s Českou advokátní komorouza podpory dalších partnerů. Záštitu nad akcí převzal předseda Ústavního soudu ČR JUDr. Pavel Rychetský.

Hlavním cíle konference je podpořit rozvoj tzv. pro bono advokacie, v rámci níž se advokáti zcela dobrovolně bez nároku na odměnu zapojují do poskytování právní pomoci lidem bez prostředků nebo neziskovým organizacím.

Mezi řečníky, kteří budou hledat odpověď na otázku, co konkrétně lze pro rozvoj pro bono advokacie udělat, nebude chybět předseda České advokátní komory Martin Vychopeň, ústavní soudce Stanislav Balík, anglický advokát Lord Andrew Phillips, zástupkyně advokátní kanceláře Allen & Overy Marcela Hogenová nebo brněnský advokát Tomáš Rašovský. Svůj pohled představí také zástupci neziskových organizací Kateřina Veselá z Fokusu Praha a Vítězslav Dohnal z pořadatelské organizace. Akce se zúčastní více než 60 zástupců advokátních kanceláří a neziskových organizací. Kompletní program akce najdete v příloze.

Konference je součástí dlouhodobého úsilí Public Interest Laywers Association podpořit širší zapojování advokátů do obecně prospěšných aktivit. Kromě vzdělávacích akcí PILA zprostředkovává advokátní právní služby českým neziskovým organizacím. Od července 2008 získaly neziskové organizace díky této službě právní pomoc ve více než 50 případech. Jednalo se o případy domácího násilí, ztráty bydlení, zadlužení a exekucí, omezení způsobilosti k právním úkonům a rodinně právních záležitostí jako je rozvod, vypořádání společného jmění manželů a svěření dítěte do péče. Dále zapojené advokátní kanceláře zpracovali pro neziskové organizace například rešerši porušování shromažďovacího zákona nebo podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve věci znevýhodnění žadatelů o vydání anonymní verze pražské multifunkční čipové karty tzv. opencard.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz