Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sperm Festival představuje grafickou koncepci letošního ročníku

16. 4. 2010 - PRAHA [Econnect]

Na prvním ročníku Sperm Festivalu všechny nadchla parádní performance Jamie Lidella, tento rok svou účast potvrdila druhá polovina post-techno dua Super_Collider, v Chile narozený Cristian Vogel. Cristian zahraje v pátek 23. dubna ve společném audiovizuálním setu s VJ Kolouchem. Kromě zajímavých jmen v programu Sperm nabízí i netradiční vizuál celého festivalu.

Na festivalu vystoupí také tvůrčí síla Jahcoozi a jeden z nejlepších současných berlínských beatmakerů Robot Koch se svým sólovým živým projektem a dvorní zpěvačkou Grace. Mezi jedno z posledních potvrzených jmen patří i mladý zástupce techhouseové scény Jacob Korn. Za sebou má například hraní na festivalech Sónar nebo Red Bull Music Academy.

Prasklý balon se stal symbolem letošního ročníku festivalu

Držitel ceny Jindřicha Chalupeckého z roku 2001 Tomáš Vaněk, který pro svou tvorbu využívá termínu particip označující akci koncipovanou pro určité místo a situaci, se stal ve spolupráci s Advancedesign autorem grafického konceptu letošního ročníku festivalu.

„Pro grafický koncept jsme vzešli z mého Participu 45, který jsem prezentoval v Galerii etc. v roce 2005. Tenkrát jsem nafoukl tři obří balóny o průměru metr a půl a v průběhu vernisáže, za přítomnosti hostů, jsem balóny praskl a začal je natahovat. Motto tohoto participu je metoda: Mysli kulatě – jednej hranatě. Ve spolupráci s Advancedesign jsme se rozhodli tuto metodu využít i při vytváření konceptu pro letošní ročník Sperm Festivalu,“ vysvětluje Tomáš Vaněk vznik unikátního grafického konceptu letošního ročníku Sperm Festivalu a dodává: „Blánu balónu jsme natahovali a připevňovali na zeď přímo v ateliéru v Meet Factory, kde jsme potom objekt i fotili.“

Na tematickém základě grafického konceptu vznikla i festivalová znělka, kterou režíroval Štěpán Vodrážka, který v minulosti natočil například klip pro hudební skupinu Cartonnage ke skladbě Patisserie nebo znělku čtvrtého ročníku filmového festivalu Der Film.

Najdi si svůj Sperm vinyl

Sperm Festival se rozhodl namísto tradičních letáků oslovit potenciální návštěvníky neobvyklým propagačním formátem – vinylovou deskou. V několika vlnách bylo po Praze distribuováno do kaváren, obchodů, barů ale i přímo do ulic přes 3 tisíce vinylových desek s logem Sperm Festivalu. „Desky jsme sháněli po bazarech a antikvariátech, tímto netradičním formátem jsme chtěli oživit město a naznačit přesah festivalu do městské kultury,“ uvedl za organizátory Michal Brenner.

Vstupenky jsou již v předprodeji v sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticketstream, třídenní permanentka vyjde na 490 korun plus poplatky, denní vstupenky pak od 190 do 290 korun. Více informací lze nalézt na webu www.sperm.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz