Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Africké rytmy zazní v Lucerně již potřinácté

14. 4. 2010 - PRAHA [Econnect]

Strhující multikulturní show čeká na všechny, kteří přijdou tento pátek podpořit již tradiční Multikulturní ples Afrika. Akce, která se koná na podporu Kampaně lidské podpory v afrických zemích, na svém třináctém ročníku představí pestrou paletu žánrů a vystoupení. Od bollywoodu, přes orient, gipsy fusion až po očekávané afro.

„Tradiční Ples Afrika je na konci pražské zimy neobvyklou formou jak lidem představit krásy a pestrost černého kontinentu a zároveň podpořit dobrou věc. Navíc přispívá k prevenci rasismu a diskriminace, protože se na něm každoročně potkávají lidé mnoha kultur, etnik a náboženství,“ uvedla Táňa Bednářová z Humanistického hnutí, které ples v České republice pořádá a dodala: „Díky plesu jsme již navíc podpořili řadu vzdělávacích a zdravotnických projektů. Například jsme dostavěli školu Salim v Guineji, kam v současné době chodí přes čtyři sta dětí nebo sirotčinec se školou na Rusinga Island v Keni.“ Letošní ročník plánují organizátoři věnovat např. na dokončení školy v Matam Lido v guinejském hlavním městě Conakry nebo na projekt Voda pro Kauti v Keni.

Všichni, kteří letos na Ples Afrika přijdou, se však kromě pomoci dobré věci mohou těšit také na netradiční hudební show. „Letošní ročník jsme se rozhodli pojmout opravdu multikulturně, takže na něm najdete hudbu a tance všech kontinentů,“ uvedla Táňa. Během večera tak z pódia zazní hudba skupiny Bengas, Ekvator, Marimba Mama, ale také Jana Budaře a Eliščina bandu. Vzorem pro všechny tanečníky pak mohou být ukázky tanců v podání skupin TiDiTaDe, Dideua, Siderea, Tamawi, Aaja Nachle či Capoeira Mandela. Ples svým vystoupením podpoří i dva finalisté Česko-slovenské Superstar Monika Bagárová a Jan Bendig.

Celým multikulturním večerem provede moderátorská dvojice Ondřej Brzobohatý a Lucie Váchová. V prostorách Lucerny nebude chybět ani výstava afrických fotek, videoprojekce a tombola. Přispět Kampani lidské podpory budete moci také nákupem afrických předmětů v duchu „fair trade“. „Jde především o výrobky z řemeslných dílen z Keni a Guineji, které dávají práci řadě lidí, kteří by jinak těžko hledali uplatnění. Například v Guineji dosahuje nezaměstnanost až sedmdesáti procent,“ vysvětlila organizátorka Táňa. Utržené peníze jdou pak zpátky na projekty přímo v Africe. Stejně tak jako všechny věci ze sbírky zdravotnického materiálu, který s sebou nezapomeňte na ples přinést. Lístky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketpro nebo přímo v Humanistickém centru v Tyršově ulici (poblíž I. P. Pavlova). Cena je 250 Kč na stání a 300 Kč na sezení. Více na internetových stránkách akce www.PlesAfrika.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz