Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace Partnerství hledá Strom roku 2010

18. 3. 2010 - PRAHA [Econnect]

Nadace Partnerství letos již po deváté hledá nejsympatičtější strom České republiky. Od 21. března do 29. května můžete přihlásit svůj nejoblíbenější strom do celostátní ankety Strom roku 2010. V červnu porota vybere dvanáct finalistů, kteří se utkají o vítězný titul. Aktivity programu Strom života v letošním roce spolufinancuje Státní fond životního prostředí ČR ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí částkou 5,5 milionů korun.

Celostátní anketa Strom roku si v České republice vybudovala tradici. Od roku 2002 se každoročně vyhlašuje k prvnímu jarnímu dni. Loni se do ní s chutí zapojilo téměř 50 tisíc lidí z různých krajů ČR. Návrh na Strom roku 2010 může zaslat kdokoliv. V loňském roce přihlásili své favority mateřské a základní školy, obecní úřady, občanská sdružení, oddíly mladých hasičů a skautů, okrašlovací spolek nebo Svaz neslyšících a nedoslýchavých z Písku. Z doručených návrhů pak porota vybere dvanáct finalistů, pro které bude od srpna do října hlasovat široká veřejnost. Výtěžek zpoplatněného hlasování poputuje na jarní a podzimní výsadby stromů. Podrobné informace o anketě naleznete na www.stromzivota.cz/anketa.

„Každý návrh by měl obsahovat příběh stromu, uvedení lokality, GPS souřadnice, informace o druhu, výšce, stáří a obvodu stromu a jeho fotografii nebo obrázek. Anketa narozdíl od jiných soutěží nehledá nejkrásnější, nevyšší nebo nejstarší strom. Hledáme hlavně stromy s příběhem, které dokáží semknout lidi ve svém okolí," uvádí koordinátorka ankety Hana Rambousková. Titul Strom hrdina pak mohou získat stromy, které jsou ohroženy necitlivým zásahem nebo negativními dopady lidských činností. Návrhy lze zasílat do pátku 29. května 2010 na adresu Nadace Partnerství, Údolní 33, 602 00 Brno, nebo na e-mail strom.zivota@nap.cz.

„Anketu považujeme za úspěšný projekt, který jednoduchým způsobem rozvíjí vztah lidí k přírodě. V letošním roce navazujeme spolupráci s dalšími státy, které o ni projevily zájem," dodává Rambousková. Snaha o rozšíření ankety na celoevropskou úroveň není jedinou novinkou letošního roku. Vzhledem k Mezinárodnímu roku biodiverzity propaguje anketa Strom roku myšlenku ochrany rozmanitosti přírody. Ubývání pestrosti živých organismů je totiž jedním z nejvážnějších globálních problémů současnosti.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz