Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Učitelé se na chaloupkách učili o vodě

12. 3. 2010 - [Econnect]

Na Chaloupkách, ve středisku pro vzdělávání a výchovu v přírodě, proběhl první letošní seminář z cyklu Učíme se v přírodě, který je podpořen z Operačního programu pro konkurenceschopnost Evropské unie.

Vše o vodě, rybách a vodních bezobratlých si přišlo poslechnout 20 učitelů. "Kromě odborných přednášek byl prostor i pro metodiku měření průtoků, odlov a určování vodních bezobratlých, pro didakticky zajímavé pokusy s vodou a vodními koryty nebo pro vodní relaxaci," shrnul nabitý program Martin Kříž, vedoucí střediska Chaloupky. "Na sobotním výjezdu jsme si prohlédli, co dokáže bobr v nezajímavé zemědělské krajině navíc poblíž silnice a byli jsme se podívat i na ukázkově meandrující tok do Brtnického údolí," dodal Kříž.

Na obědy a večeře byly samé rybí pochoutky, k dispozici byla odborná i metodická knihovna a kopírka, aby si účastníci mohli zajímavé texty nebo pracovní listy okopírovat pro potřeby výuky. "I přes mrazivé počasí jsme na místním potoce nalovili dvě desítky druhů bezobratlých," pochlubil se Kříž.

Už dnes se, pokud jste učitelé ze základních nebo středních škol, můžete předběžně hlásit na další akci z cyklu seminářů, na Agrovíkend, který Chaloupky chystají na 11. - 13. června tohoto roku. Pro pedagogy z Vysočiny je opět zdarma a opět je akreditován jako další vzdělávání pedagogických pracovníků.

Chaloupky o.p.s. se dlouhodobě věnuje jednodenním i pobytovým programům pro školy s ekologickou a přírodovědnou tématikou. V rámci programů děti a dospělí zažijí pobyt v přírodě, pozorování rostli a živočichů, krmení hospodářských zvířat na dětské farmě, rukodělné činnosti a spoustu dalších doteků přírody a života na venkově. Programy jsou realizovány ve středisku pro vzdělávání a výchovu v přírodě Chaloupky nedaleko Kněžic a ve středisku ekologické výchovy Ostrůvek ve Velkém Meziříčí. Více informací na www.chaloupky.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz