Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Humanitární organizace ADRA pořádá 9. ročník Velikonoční sbírky

15. 3. 2010 - Praha [ADRA]

Ve dnech 23. a 24. března 2010 vyjdou do ulic stovky dobrovolníků v téměř osmdesáti městech po celé České republice. Budou označeni modrými tričky s logem ADRA a do zapečetěných kasiček budou vybírat drobné finanční dary od kolemjoducích. Za minimální příspěvek 30,- korun dostanou dárci malý upomínkový odznáček. ADRA stále hledá dobrovolníky na tuto významnou akci. Přihlášky jsou k dispozici na www.adra.cz.

„Pomáhat je radost. Doufám, že si o Velikonocích udělá radost co nejvíc lidí a pomůže tak těm, kteří to potřebují,“ říká koordinátorka sbírky Tereza Svobodová.

Výtěžek sbírky se již tradičně dělí mezi několik českých i zahraničních projektů. Třetina peněz je určena na dlouhodobé rozvojové projekty, které si vzala pod patronát mluvčí českého ministra pro lidská práva Lejla Abbásová. Mezi ně patří například nemocnice v Keni nebo podpora zemědělské produkce v Mongolsku. Druhá třetina poputuje na konto humanitární pomoci při mimořádných událostech, jako byly loňské povodně v Čechách a na Moravě nebo letošní ničivé zemětřesení na Haiti.

Tyto projekty zaštiťuje herec Divadla v Dlouhé Miroslav Táborský. Poslední část ADRA použije na projekty, které realizuje v jednotlivých regionech České republiky. Ty podpořila herečka Táňa Fischerová. Jedná se mimo jiné o podporu azylových domů, hospiců, seniorských domů nebo sítě dobrovolnických center, díky nimž vychází stovky dobrovolníků do různých zařízení a nabízí svou pomoc – ať už seniorům, dětem, zdravotně znevýhodněným či sociálně slabým.

Sbírka bude probíhat v desítkách měst po celé České republice. Dárcům, za jejich drobný příspěvek do kasičky na pomoc druhým, poděkujeme malým upomínkovým předmětem. Peníze budou vybírat dobrovolníci zejména z řad studentů středních škol a mládeže, s nimiž ADRA spolupracuje.

Díky Velikonoční sbírce z roku 2009 mohla ADRA pomoci na mnoha místech – zejména pak podpořit azylový dům v Srbsku, který pomáhá obětem domácího násilí; přispět na rozvojový zdravotnický projekt v Keni, kde jsme již dokázali vybudovat nemocnici s porodnicí a zubní ambulancí; mohli jsme poslat peníze na humanitární pomoc po zemětřesení v Indonésii a v neposlední řadě podpořit dobrovolnické aktivity v mnoha zařízeních České republiky.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz