Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Skauti zvou veřejnost na plzeňský skautský ples

25. 2. 2010 - PLZEŇ [Econnect]

V sobotu 27. února zvou plzeňští skauti širokou veřejnost na 18. plzeňský skautský ples, který se koná od 20 hodin v Sokolovně ve Skvrňanech v Emingerově ul. 1 v Plzni. Skauti slibují bohatý program pro všechny, kteří rádi tančí a baví se. K poslechu i tanci bude hrát skupina Oki band. Ples pořádají krajská a okresní organizace Junáka – svazu skautů a skautek ČR.

Všichni, kdo na ples zavítají, se mohou těšit na bohatý program s originálním předtančením skautů a vystoupením plzeňského seskupení bubeníků Muerta Mente, které má za sebou řadu úspěšných vystoupení. Lákadlem mohou být i slosovatelné pamětní lístky, které přítomným nadělí řadu hodnotných cen. Celý večer se ponese lehce ironicky ve stylu společenské etikety dle Jiřího Stanislava Gutha-Jarkovského, který je znám právě svými díly, kde představuje pravidla a normy chování ve všech oblastech života. Konec plesového veselí je plánován na 1.30 hod.

Vstupenky je možné až do vyprodání zakoupit v obchodě Liman sport na Slovanské třídě 31 (tel.: 377 446 782 nebo 732 943 910, limansport@centrum.cz). Každý den po celou otevírací dobu, v sobotu až do 12.00 hodin a na místě pak případně zbylé vstupenky od 19.00 hodin. Organizátoři jsou přesvědčeni, že si návštěvníci plesu příjemný večer užijí a rádi se setkají s přáteli i novými lidmi.

V Plzni se skautingu věnuje více ne 1 300 dětí i dospělých, kteří se sdružují ve 49 dětských oddílech a šesti klubech dospělých. Skauting nabízí dětem pestrý program a příležitost být členem týmu, prožívat s kamarády život naplno, rozvíjet se a hledat svůj životní směr. Kromě letních táborů a celoroční pestré oddílové činnosti skauti v Plzni například o Vánocích roznášejí Betlémské světlo, organizují sbírku KAPKA nebo Postavme školu v Africe a pořádají mnohé akce pro veřejnost. Více informací je možné nalézt na internetových stránkách plzeňských skautů www.skauting.cz/plzen.

Skautské hnutí v roce 2007 oslavilo 100 let své existence. Za tu dobu se rozrostlo do 216 zemí světa, má 40 milionů členů a v České republice prošlo skautskými oddíly na půl milionu lidí.

Junák – svaz skautů a skautek ČR je dobrovolné, nezávislé a nepolitické sdružení ve smyslu zákona 83/90 Sb. sdružující své členy a členky bez rozdílu národnosti, náboženského vyznání, politického přesvědčení, rasy nebo jiných rozdílů. Skautské oddíly působí ve více než tisíci městech a vesnicích po celé naší zemi. Sdružují chlapce i děvčata od šesti let ve třech věkových kategoriích. O program oddílů se stará několik tisíc dobrovolných vedoucích a činovníků.

Posláním Junáka je podporovat rozvoj osobnosti dětí a mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností, aby byli po celý život připraveni plnit povinnosti k sobě samým, bližním, vlasti, přírodě a celému lidskému společenství. Více informací na www.skaut.cz.

Okresní rada Junáka Plzeň-město ve svých 49 oddílech sdružuje na 1 300 členů. Ve vedení jednotlivých oddílů stojí zkušení vedoucí s odpovídajícím státem certifikovaným vzděláním v oblasti výchovných aktivit dětí a mládeže. Plzeňští skauti se často zapojují do organizace kulturních, sportovních a charitativních projektů a pravidelně se zúčastňují mezinárodních skautských setkání. Mnohé aktivity jsou otevřené pro širokou veřejnost. Více informací na www.skauting.cz/plzen.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partneři Econnectu pro sociální oblast

Infoposel
Infoposel
Romano Vodi
Romano Vodi - informační portál provozovaný sdružením Romea

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz