Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Člověk v tísni pořádá studentské volby

25. 2. 2010 - PRAHA [Econnect]

Společnost Člověk v tísni pořádá ve dnech 26.– 28. dubna studentské volby, ve kterých budou žáci gymnázií, středních odborných škol a středních odborných učilišť ve věku od 15 let volit tytéž politické strany, hnutí a koalice, které o měsíc později kandidují do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

„Chceme studentům přiblížit základní demokratické principy a volební systém České republiky a iniciovat mezi nimi debatu o politických tématech. Věříme, že pořádání voleb na školách zvýší účast prvovoličů a mladých voličů v následných skutečných volbách,“ popisuje cíle projektu Karel Strachota, ředitel vzdělávacího programu Jeden svět na školách.

Projekt Studentské volby 2010 navazuje na rozsáhlé dotazníkové šetření mezi studenty středních škol, které realizovala společnost Člověk v tísni v prosinci roku 2008. Jeho úkolem bylo zjistit postoje mladých lidí: hodnocení aktuálních problémů, ochotu zapojit se do veřejného dění a jít volit, vztah k médiím, jejich politické preference, vztah k cizím zemím, Evropské unii atd. Výsledky dotazníkového šetření poskytneme všem zájemcům na vyžádání.

Dotazníkové šetření uskutečnil Člověk v tísni ve spolupráci s agenturou Millward Brown, která bude rovněž zpracovávat hlasy odevzdané ve Studentských volbách 2010, stane se jejich odborným garantem a bude dohlížet na reprezentativnost volebních výsledků.

„Studentské volby 2010 jsou součástí vzdělávacího programu Jeden svět na školách, konkrétně dlouhodobého projektu Kdo jiný?, který se zaměřuje na podporu aktivní účasti mladých lidí v občanské společnosti. Doposud žáci základních a středních škol realizovali prostřednictvím našeho programu přes sto nejrůznějších projektů. Díky tomu poznali, že místo pasivního přijímání mohou mnohé věci ovlivňovat a měnit,“ uvádí Strachota.

S nabídkou zúčastnit se Studentských voleb budou přímo osloveny všechny střední školy v České republice. Impuls k uspořádání voleb na konkrétní škole může vzejít jak od pedagogů, tak od žáků. Jejich organizování na jednotlivých školách bude plně v rukou studentských volebních komisí, které budou pracovat pod garancí jednoho pedagoga.

Všechny zapojené školy dostanou podpůrné informační a propagační materiály spolu s detailními pokyny k vlastní organizaci voleb a volebními lístky. Výsledky Studentských voleb 2010 budou zveřejněny na tiskové konferenci dne 29. dubna 2010.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!

Informační partneři oblasti Lidská práva

Infoservis společnosti Člověk v tísni
Infoservis
MOST PRO LIDSKÁ PRÁVA
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz