Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Svoboda zvířat radí, jak se stát odpovědnějším spotřebitelem

23. 2. 2010 - PLZEŇ [Econnect]

Svoboda zvířat za finanční podpory Nadačního fondu Zelený poklad připravila vydání informačního materiálu Průvodce odpovědného spotřebitele Plzní. Jeho cílem a snahou je přiblížit obyvatelům Plzně fenomén odpovědného spotřebitelství.

"Z výzkumu spotřebního chování, který na sklonku roku 2009 uskutečnila konzultační a výzkumná agentura Market Gap vyplynulo, že občané v Plzeňském kraji se málo zajímají o otázky odpovědného spotřebitelství. Svoboda zvířat chce reagovat na tento deficit a situaci ve městě, respektive v kraji pomoci změnit," uvádí Klára Jirásková, vedoucí informačního centra Svobody zvířat v Plzni.

Průvodce přehlednou a stručnou formou nabízí orientaci v nabídce eticky a environmentálně ohleduplných výrobků a služeb. Přináší přehled o specifických certifikátech pro produkty odpovědné spotřeby -- např. bio, Fair Trade, Ekologicky šetrný výrobek apod.

"Občané města v Průvodci naleznou seznam prodejen nabízejících výrobky odpovědné spotřeby a také přehled restaurací a jídelen zaměřených na stravování podle zásad zdravé výživy", doplňuje Jirásková. "Naším cílem je přinést veřejnosti co nejpřesnější a nejobjektivnější informace
o fenoménu odpovědného spotřebitelství tak, aby byl každý občan schopen vnést zásady odpovědné spotřeby do svého soukromého i pracovního života," dodává Jirásková.

Průvodce bude distribuován zdarma ve vybraných prodejnách, kde jsou prodávány výrobky ohleduplnější k životnímu prostředí, zvířatům i lidem. Zájemci si také mohou Průvodce vyžádat v plzeňském Informačním centru Svobody zvířat na Slovanech, Koterovská 84 v hodinách pro veřejnost, které jsou každou středu a čtvrtek od 14.00 do 18.00 hodin. Zde je také občanům nabízeno poradenství z oblasti odpovědného spotřebitelství, ochrany zvířat a dalších témat.

"Vydání Průvodce doprovází série čtyř přednášek s besedou na téma odpovědné spotřeby. Přednášky budou probíhat v Divadélku JoNáš v Měšťanské besedě, vstupné bude zdarma. Vydání Průvodce i cyklus přednášek jsou aktivity, které Svoboda zvířat realizuje v rámci projektu zaměřeného na odpovědnou spotřebu, který finančně podpořil Nadační Fond Zelený poklad," doplňuje Jirásková.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!

Informační partneři oblasti Lidská práva

Infoservis společnosti Člověk v tísni
Infoservis
MOST PRO LIDSKÁ PRÁVA
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz