Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Mentálně postižení hudebníci pokřtili nové CD

23. 2. 2010 - RUMBURK [Econnect]

Lukáš vypadá rozpustile, mluví překotně a stále se na něco vyptává. Má lehké mentální postižení a bydlí v Integrovaném centru v Horní Poustevně. V Agentuře Pondělí, která nabízí službu Sociální rehabilitace, chodí mimo jiné i do kapely AGP Band.

„V úterý dělám s klienty setkávání s muzikou a ve čtvrtek se schází ti, které baví pravidelně zkoušet písničky. Ty potom hrajeme na různých festivalech a akcích. Letos v únoru jsme pokřtili už naše druhé CD. Nazvali jsme ho Votfšehoněco, protože hrajeme v kapele různé žánry a věnujeme se něčemu, co by se dalo nazvat world music,“ říká René Habich, vedoucí kapely.

Křest se odehrál v Rumburské čajovně Na Kopečku ve středu sedmnáctého února. Lukáš si na vystoupení nasadil brýle, aby vypadal seriozně a vážně a celou dobu soustředěně hrál na bubínky. Cédéčko pokřtila evangelická farářka Constance Šimonovská. V rámci křestu zahrál také divadelní soubor Agentury Pondělí se svéráznou verzí pohádky Kocour v botách. Obě vystoupení měla veliký úspěch. Muzikantů, herců a diváků bylo tolik, že se do prostor čajovny sotva vešli.

„Kromě toho, že naše klienty v Denním centru učíme různým dovednostem jako je vaření, praní, žehlení, nakupování, je důležité, aby dokázali smysluplně trávit svůj volný čas. Také chceme, aby se klienti naučili vystupovat na veřejnosti a aby veřejnost měla možnost vidět, co všechno dokáží lidé s postižením. Na každé akci prodáváme i naše výrobky. Pletené košíky, zástěry, tašky, polštáře, svíčky a jiné,“ vypráví vedoucí Denního centra Kamila Staňková.

Jedna akce skončila a klienti i asistenti už se těší na další. Totiž na konci března bude Agentura Pondělí pořádat reprezentační ples. Služba Sociální rehabilitace je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Posláním Agentury Pondělí je poskytovat podporu pro kvalitní život lidí, kteří jsou společensky znevýhodněni.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz