Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bluesové kapely mají šanci bojovat o hraní na festivalu Blues Alive

27. 1. 2010 - PRAHA [Econnect]

Bluesové kapely z Česka i jiných evropských zemí se mohou také letos ucházet o místo v hlavním programu prestižního mezinárodního festivalu Blues Alive, který se koná tradičně na podzim v Šumperku a polském Chorzowě. Stačí, když se přihlásí do soutěže Blues Aperitiv, jejíž jedenáctý ročník právě začíná.

„Blues Aperitiv se stal za dobu existence neodmyslitelnou součástí festivalu Blues Alive. Jeho cílem je hledání nových talentů v oblasti blues mezi evropskými soubory,“ říká Vladimír Rybička, ředitel Blues Alive. Ze zaslaných přihlášek vybere porota deset soutěžících, kteří se představí naživo při festivalu Blues Aperitiv v sobotu 19. června v Pavlínině dvoře vedle šumperského Domu kultury. Odborná mezinárodní porota sestavená z hudebních publicistů a hudebníků pak vybere dva soubory, které dostanou příležitost uvítat posluchače koncertem ve foyer Domu kultury na podzim při Blues Alive. Šanci podívat se na festival získá rovněž kapela, která dostane nejvíce hlasů od publika. Tato kapela rozjede jeden z půlnočních jam sessions, které se odehrávají po šumperských klubech a hostincích. Uzávěrka přihlášek je do 10. dubna 2010. Více informací na: www.bluesalive.cz/aperitiv.html.

Festival Blues Alive, který je největší středoevropskou přehlídkou hudby tohoto žánru, oslaví letos na podzim patnáctý ročník. V jeho historii na něm vystoupily takové hvězdy jako James Cotton, Joe Louis Walker, Bob Margolin, Hubert Sumlin, Toni Lynn Washington, Chris Thomas King či Holmes Brothers. Vedle Blues Alive a Blues Aperitivu se milovníci tohoto žánru mohou letos těšit na sedmý ročník festivalu Echo Blues Alive, který proběhne 12. března opět v šumperském Domě kultury.

Podmínky zařazení do výběru Blues Aperitiv:
Kapely, které mají zájem zúčastnit se festivalu, mohou zasílat přihlášky od tohoto okamžiku na adresu polak@dksumperk.cz.
Přihláška musí obsahovat název kapely, jmenovité a nástrojové obsazení, technické požadavky kapely, webovou adresu, aktuální fotografie nejlépe v tiskové kvalitě, veškeré informace o kapele a dva dobré telefonické a emailové kontakty na členy kapely.
Zaslání jakékoliv demonahrávky /CD nebo MC/ na adresu Domu kultury je bezpodmínečně nutné pro základní výběr!
Přihlásit se samozřejmě mohou i kapely, které absolvovaly Blues Aperitiv už v minulosti, ale na Blues Alive nepostoupily.

Důležité informace pro vybrané kapely:
Zvuková technika, základy bicích nástrojů a basový aparát budou jako vždy zajištěny, kapely si přivezou pouze nástrojovou aparaturu. Každá kapela bude mít na své vystoupení 35 minut včetně zvukových zkoušek. Pořadí kapel bude určeno losem. Pořadatel přispívá kapelám na cestovní náklady a zajišťuje zdarma ubytování. Hrazené ubytování zajistíme i pro kamarády, které si přivezete a předem ohlásíte.

Demo a přihlášku mohou skupiny posílat na adresu:
Dům kultury Šumperk, Fialova 3, 787 01 Šumperk
Ondřej Polák – produkce
605 854 541, 583 214276
polak@dksumperk.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz