Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výstava představí unikátní sítotiskové plakáty berlínského grafického studia Bongout

12. 1. 2010 - PRAHA [Econnect]

V pátek 15. ledna ve 20 hodin bude v galerii a tetovacím studiu Tribo v Lidické ulici 8 zahájena výstava sítotiskových plakátů berlínského studia Bongout. Veřejnosti bude přístupná do 27. února. Výstava, kterou pořádá galerie a tetovací studio Tribo ve spolupráci s pražskou galerií Hygienická stanice, tak českému publiku představí jedinečnou kolekci autorských designových plakátů, které Bongout vytvořili pro koncerty hudebních kapel, jako například Sonic Youth, The Jesus Lizard, Nick Cave & The Bad Seeds, Slayer, Slipknot či Urlaub in Polen.

Bongout patří v oblasti sítotisku mezi lídry evropské scény. Prosluli také svými limitovanými edicemi ručně tištěných knih, tzv. art books, a své know-how letos mimo jiné představili na prestižním knižním veletrhu New York Art Bookfair, kde vedli workshop o sítotisku a vedení galerie. Jejich „art books“ jsou součástí sbírky MoMa Library (knihovny newyorského Musem of Modern Art). Výstava tak přinese do české metropole svěží tvorbu grafické skupiny, která aktuálně hýbe berlínskou scénou. Vernisáž výstavy je přístupná veřejnosti.

Pro plakáty od Bongout jsou charakteristické koláže, hravost, punková syrovost a kreativní duch berlínské výtvarné scény. Díky energii, která z plakátů vyzařuje, mají velký potenciál stát se kultovním sběratelským dílem. Aktivity Christiana Gfellera a Anna Hellsgårdové alias Bongout zahrnují vedle sítotiskové dílny a grafického studia také galerii, ve které průběžně vystavují aktuální díla z produkce Bongout či pořádají tematické výstavy napříč žánry vizuálního umění. Více informací o aktivitách Bongout lze nalézt na www.bongout.org

Christian Gfeller a Anna Hellsgårdová alias Bongout patří mezi významné zástupce evropské sítotiskové scény. Přes 15 let vedou pod jménem Bongout svoje sítotiskové studio, které se zprvu zaměřovalo na „art books“, ručně tištěné knihy o designu a umění v limitovaných edicích. V únoru roku 2008 se jejich sítotisková dílna rozrostla o stejnojmennou galerii, která se za dobu své existence stala oblíbeným kreativním prostorem pro setkávání (nejen) berlínských umělců a designérů z různých oblastí vizuálního umění. V galerii Bongout se tak potkává hudba s grafickým designem ve smyslu tvorby obalů hudebních alb či plakátů, animace s videem, performance s konceptuálními instalacemi. Christian a Anna prostřednictvím své galerie demonstrují široký záběr tvorby a jsou otevřeni jakékoli kreativitě. Jak sami Anna a Christian říkají: „We are building bridges.“ Galerie Bongout staví mosty mezi mnoha proudy současného vizuálního umění.

KDY: vernisáž výstavy v pátek 15. ledna od 20 hodin (výstava dále pokračuje do 27. února)
KDE: galerie a tetovací studio Tribo, Lidická 8, Praha 5


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz