Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Králové se již chystají na pouť také v brněnské diecézi

29. 12. 2009 - BRNO [Econnect]

Od 1. do 14. ledna se budou moci lidé potkat s koledníky Tříkrálové sbírky již podesáté. 3. ledna v 10.30 hod. jim na Petrově požehná biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Podle organizátorů se do sbírky na jižní Moravě a části kraje Vysočina zapojí opět více než 3000 tříkrálových skupinek. V loni dárci věnovali na území brněnské diecéze bezmála 15 mil. korun a podpořili tak více než 100 projektů na pomoc lidem v nouzi u nás i v zahraničí.

Sbírka podpořila například rozsáhlou rekonstrukci Denního stacionáře Nesa pro zdravotně postižené ve Velkém Meziříčí, přestavbu a zkvalitnění ubytování uživatelů brněnského Domova pokojného stáří Kamenná v Brně, zakoupení šicího stroje, lisu na ovoce a výtvarných potřeb pro sociálně aktivizační služby v centru duševního zdraví Pěkná modrá Doubravice, zateplení Domova sv. Agáty Břeclav pro matky s dětmi v tísni, zahájení projektu Centra sociálních služeb Mahenova, které bude v Jihlavě sloužit osobám v nepříznivé sociální situaci, zakoupení kompenzačních pomůcek a vybavení rehabilitační místnosti pro zdravotně postižené klienty Denního stacionáře sv. Damiána ve Znojmě, rekonstrukci střechy objektu Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě, zakoupení dvou automobilů pro klienty charitních pečovatelských služeb Oblastní charity Hodonín pro rozvoz obědů nebo dopravu k lékaři, rozvoj Charitní ošetřovatelské služby Oblastní charity Tišnov nebo vybudování hřiště pro zdravotně postižené klienty Stacionáře Úsměv v Třebíči.

„Desáté výročí sbírky je pro nás důvodem k obrovské radosti ale ještě větším závazkem. Chtěl bych poděkovat všem dárcům za podporu, kterou nám už deset let projevují,“ říká ředitel Charity ČR a Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Sbírku budou doprovázet také zajímavé akce jako koledování přímo v prostorách jaderné elektrárny Dukovany, kde vedení umožní svým pracovníkům potkat se s posly dobré vůle z třebíčské Charity dne 4. ledna 2010. „Chceme, aby poselství o radostném narození Ježíška se dostalo i do normálně těžko přístupných míst,“ říká koordinátorka OCH Třebíč Jana Veselá.

Další zajímavostí je výprava autobusu koledníků ze Znojemska do Mostu v severních Čechách, kde bohužel vznikají gheta různých národnostních menšin, a panuje v mnoha případech rasová nesnášenlivost. Výpravu zorganizoval farář na 9. ledna z Vranova na Dyjí. P. Marek Dunda. „Chtěli jsme podpořit Charitu litoměřické diecéze, protože sbírka tam není tak vžitá jako na Moravě. Vybrali jsme Mostecko, protože právě tam by se koledování mohlo stát nejen prosbou o dary pro potřebné, ale také způsobem, jak přinášet prostřednictvím koledníků smíření, toleranci a solidaritu,“ říká koordinátor znojemské Charity Ludvík Mihola.

Na svátek Tří králů 6. ledna od 10 hodin budou moci obyvatelé Hodonína opět potkat tříkrálový průvod na koních, který bude směřovat od radnice k faře a odtamtud do celého centra města.

Dne 3. ledna od 16. hodin proběhne také Tříkrálový koncert v přímém přenosu ČT z Městského divadla Brno, na kterém vystoupí česká Lady Soul Marie Rottrová, slovenská slávice Misha, loňský objev roku Marek Ztracený, finalistka Superstar Monika Bagárová, mistři světa ve streetdance Beat up, autor zpěvníkových hitů Bob Fliedr s dětským sborem Bobci. Moderování se zhostí Martina Kociánová a Jan Čenský.

Dne 6. a 7. ledna s největší pravděpodobností zavítají Tři králové ve složení zástupců vedení Diecézní Charity Brno na brněnské biskupství, Magistrát města Brna, Úřad Jihomor. kraje a k ombudsmanovi. Sbírka je osvědčena Magistrátem Hl. m. Prahy pro konání na celém území ČR v souladu se Zákonem č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách.

Tříkrálová sbírka 2010 se bude soustřeďovat na nově zřízené konto č. 66008822/0800. Sbírku lze podpořit také dárcovskou sms ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777. Více informaci naleznete na www.dchbrno.caritas.cz nebo na www.trikralovasbirka.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz