Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Skauti handicapovaným dětem nadělí keramickou dílnu

11. 12. 2009 - PRAHA [Econnect]

Už podesáté svůj tradiční vánoční stánek nazvaný „Skauti dětem“ otevřou skauti z plzeňského střediska „STŘELA“. Ve dnech 14.–18. prosince vždy od 11 do 17 hodin v něm budou na rohu Františkánské ulice a Kopeckého sadů prodávat originální vlastnoručně vyrobené dárky.

Výtěžek z prodeje letos skauti věnují plzeňskému sdružení Ty a Já na zřízení keramické dílny pro tělesně a mentálně handicapované děti a mládež, kterým sdružení pomáhá v začlenění se do běžného života.

„Chceme nezvyklou formou sbírky podporovat regionální sdružení, která dělají spoustu záslužné práce pro děti a mladé lidi v našem kraji. Výtěžek prodeje je vždy konkrétně adresován. Letos pomůžeme sdružení Ty a Já zřídit keramickou dílnu,“ říká Dana Singerová, 24letá studentka a organizátorka akce. Ty a Já je sdružení pro podporu handicapovaných spoluobčanů, které kromě dopoledního klubu a celé řady zájmových kroužků pořádá i kulturní a zážitkové akce.

„Otevřít si keramickou dílnu s vlastní pecí byl náš sen, který se i díky velké pomoci skautů podaří zrealizovat. Až bude dílna v provozu, rádi bychom ji nabídli k využití i školkám, školám v okolí a veřejnosti,“ dodává Jitka Vachulková ze sdružení Ty a Já.

Vloni skauti z plzeňského střediska „STŘELA“ věnovali sdružení Ty a Já 24 103 Kč na vybavení klubového centra. V předchozích letech skauti podpořili například činnost občanského sdružení Motýl a mezi další organizace, které v minulých letech získaly od skautů finanční podporu, patří plzeňská Diakonie ČCE nebo Nadační fond Klíček, provozující dětský hospic v Malejovicích.

Ve stánku je možné zakoupit například ručně vyráběné tašky a kabelky, zdobené svícny a lžíce, originální šperky, sušené bylinky, netradiční dekorace a mnoho dalších lákavých dárků. Na realizaci sbírky se podílí každoročně členové a členky skautských oddílů střediska „STŘELA“ všech věkových kategorií. Lákavé dárky, které ve vánočním stánku skauti nabízejí, vyrábějí ve skautských oddílech, tvořivých dílnách i doma s rodinou či přáteli.

„Jsem hrdá na to, že se skauti ze střediska „STŘELA“ v takové míře podílí na různých charitativních projektech. Dokazujeme tak, že jsme aktivní mladí lidé, kterým není lhostejný život druhých v našem okolí a hlavně, že jsme ochotní a nelenivý věnovat svůj volný čas, energii a nápady na konkrétní pomoc,“ doplňuje Dana Singerová.

Kromě vánočního stánku plzeňští skauti o Vánocích také roznášejí Betlémské světlo – letos ho do Plzně přivezou již po dvacáté. Skauti také navíc k celoroční pestré oddílové činnosti například organizují sbírku KAPKA nebo Postavme školu v Africe a pořádají mnohé akce pro veřejnost. V Plzni se skautingu věnuje na 1300 dětí i dospělých. Skauting dětem nabízí pestrý program a příležitost být členem týmu, prožívat s kamarády život naplno, rozvíjet se a hledat svůj životní směr. Skautské hnutí v roce 2007 oslavilo 100 let své existence. Více informací je možné nalézt na internetových stránkách plzeňských skautů www.skauting.cz/plzen.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz