Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Agentura Pondělí se s klienty loučila diskotékou

22. 12. 2009 - RUM [Agentura Pondělí]

„Diskotéku pro naše klienty pořádáme pravidelně a velmi oblíbená je diskotéka v maskách. Tu si klienti vyloženě užívají,“ prohlašuje Kamila Staňková, vedoucí služby Sociální rehabilitace Agentury Pondělí, ta se snaží lidem s postižením poskytknout podporu v začlenění se do normálního života. „Takováto zábava k normálnímu životu patří. A navíc to byl i dobrý vánoční dárek pro všechny,“ dodává.

K programu večera patřilo i vystoupení souboru trubačů při lesnické škole Šluknov, který jezdí i na různé soutěže a měl u klientů velký úspěch, soutěž o nejlepší masku, různé soutěže, zpívání koled a nakonec i rozdávání dárkových balíčků. „Diskotéka probíhala v prostorách Sportlife centra u koupaliště a i tímto článkem chceme majitelům poděkovat, že nám poskytli pronájem zdarma,“ říká René Habich, diskžokej a asistent Agentury Pondělí.

Den předtím byla v agentuře akce nazvaná Vánočení. „Každý, kdo měl zájem se mohl přijít podívat, jak to u nás vypadá, zkusit si vyrobit nějakou vánoční ozdobu, vánoční věnec, svíčku, nebo si zakoupit výrobky z dílen, v kterých pracují klienti.,“ vysvětluje Kamila Staňková.

V Denním centru agentury je klientům poskytována sociální asistence, která pomáhá překonat rozdíly ve způsobu života, který dosud žijí (většinou v ústavu) a mezi životem v místní komunitě. Klienti se učí běžným denním aktivitám jako je vaření, uklízení, praní apod., mají možnost navštěvovat muzikoterapii, divadelní dílnu, jezdit na výlety. Cílovou skupinou jsou občané se zdravotním postižením Šluknovského výběžku.

Služba Sociální rehabilitace je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Posláním Agentury Pondělí je poskytovat podporu pro kvalitní život lidí, kteří jsou společensky znevýhodněni.


Luboš Pavel

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz