Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ve vlašimské záchranné stanici pro živočichy budou slavit Vánoce

7. 12. 2009 - PRAHA [Econnect]

Udělejte si o Štědrém dni hezkou procházku a přijďte se podívat do Záchranné stanice pro živočichy Českého svazu ochránců přírody ve Vlašimi. Zároveň můžete přinést zdejším obyvatelům i dočasným pacientům něco dobrého k snědku.

„V současné době se v naší Záchranné stanici nalézá 60 zvířecích pacientů. Jedná se zejména o mláďata ježků s nedostatečnou hmotností, která zde budou až do jara. Dále zde máme zraněnou káni lesní a sojku obecnou, která má poškozené opeření,“ uvádí Mgr. Šárka Tlustá, vedoucí Záchranné stanice.

„Mimo tyto pacienty se v naší Záchranné stanici nalézá dalších 30 živočichů, kteří jsou trvale handicapováni a tudíž již nemůžou být vypuštěni zpět do přírody. Tito živočichové jsou umístěni v expozičních voliérách, kde je může vidět i veřejnost. Záchranná stanice je však během zimy pro veřejnost uzavřena, Štědrý den je tedy jediným dnem v zimním období, kdy lidé mohou spatřit naše svěřence,“ dodává Mgr. Šárka Tlustá.

Mezi trvale handicapované živočichy patří například rys ostrovid Míša anebo párek mluvících krkavců. Dále se zde nalézají čápi bílí i čáp černý, volavka popelavá, kuna skalní, výři, puštíci i sova pálená, káňata lesní, poštolky obecné a také lyska černá a racek chechtavý.

Záchranná stanice bude o Štědrém dni otevřena od 10 do 13 hodin. V této době se lidé mohou přijít podívat na zdejší zvířata a mohou jim přinést i něco dobrého na zub. „Nejvíce uvítáme granule pro psy a kočky, konzervy pro psy a kočky, piškoty, oříšky, různé druhy zrní a ovoce. Budeme rádi také za suché pečivo, které přidáváme do krmení labutím,“ říká Mgr. Tlustá.

Pokud chcete v předvánočním čase podpořit činnost Záchranné stanice pro živočichy ve Vlašimi, můžete tak učinit odesláním finančního daru na účet č.: 322147339/0800 nebo dárcovské SMS ve tvaru DMS ZVIREVNOUZI VLASIM na číslo 87777 (účtování DMS: 30,- Kč, Záchranná stanice obdrží nejméně 27,- Kč). Můžete na činnost Záchranné stanice přispívat také pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku – odesláním dárcovské SMS ve tvaru DMS ROK ZVIREVNOUZI VLASIM na číslo 87777 (každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč, Záchranná stanice obdrží nejméně 27,- Kč).

Pokud by jste nalezli zraněného nebo jinak postiženého volně žijícího živočicha, volejte, prosím, na pohotovostní telefon Záchranné stanice 777 800 460.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Tipy Econnectu pro oblast ŽP:

EkoLink: Katalog odkazů o životním prostředí (součást katalogu Kormidlo.cz)
Zelená seznamka s ekologickými organizacemi na
KOMU? KAM? PROČ?: Adresář NNO působících v oblasti životního prostředí
Zelený kruh: Servisní organizace pro NNO působící v ŽP a jejich Platformu.
Ekolist - deník o životním prostředí
EnviWeb - Server o životním prostředí
EcoMonitor: Databáze článků o ŽP
Hra o Zemi: Chcete něco udělat pro ŽP a nevíte jak? Víte, jaká je vaše Ekologická stopa?

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz