Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Den památky obětem holocaustu v Muzeu romské kultury

26. 1. 2005 - BRNO [Econnect / Muzeum romské kultury]

Vzpomínkovým večerem budou zítra v Brně připomenuty oběti holocaustu. K Mezinárodnímu dni památky obětem holocaustu se připojuje brněnské Muzeum romské kultury, kde se ve čtvrtek 27. ledna uskuteční vzpomínkový večer k 60. výročí osvobození Osvětimi. Vzpomínkový večer začíná v 17 hodin v budově muzea v Brně na Bratislavské ulici.

Na programu je setkání a debata s pamětníky přeživšími holocaust, krátká historická přednáška a promítání filmu "Ó, ty černý ptáčku". Kromě probíhající výstavy "Svět očima Romů" budou k vidění také výstava zaměřená na romský holocaust, výstava prací z dětského klubu při Muzeu romské kultury a prohlídka veřejnosti zatím neotevřené stálé expozice muzea, jejíž část je věnovaná právě romskému holocaustu.

Během dne budou dveře muzea otevřeny od desáté hodiny všem návštěvníkům, a to zdarma. Samotný vzpomínkový večer proběhne od 17 do 20 hodin.

Muzeum romské kultury se jako vzdělávací a výzkumná instituce tématem holocaustu systematicky zabývá již od svého založení v roce 1991. "Snahou muzea je dlouhodobě přispívat ke zlepšení povědomí o holocaustu, především o tom romském, o kterém se stále málo ví. Účastníme se, protože mezinárodní den holocaustu je také dnem holocaustu Romů," připomíná k akci ředitelka Muzea romské kultury Jana Horváthová.

27. leden je teprve od roku 2001 uznáván jako mezinárodní den památky obětem holocaustu (Holocaust Memorial Day/International Holocaust Day), kdy je celosvětově uctívána památka všech obětí holocaustu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz