Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Světový pochod přivítaly hvězdy SuperStar, cimbálovka i Karel Gott

2. 11. 2009 - PRAHA [Econnect]

České tradice, ale také hvězdy českého hudebního nebe v čele s Karlem Gottem uvítali v našem hlavním městě základní tým Světového pochodu za mír a nenásilí, který dnes dorazil z Kodaně do Prahy. Zde jej následující tři dny čeká bohatý program, který vyvrcholí úterní multikulturní MírPárty na Václavském náměstí. Stejně jako u nás, obdobně pozitivní ohlasy sklízí Světový pochod na všech místech světa, která během své cesty již navštívil.

Desítka členů základního týmu Světového pochodu za mír a nenásilí dorazila do Prahy. Už na letišti jej očekávalo tradiční české uvítání místními organizátory, kteří byli oblečení v moravských krojích a delegaci vítali chlebem a solí. Atmosféru dotvářela cimbálová muzika, kterou obdivovali všichni přijíždějící. „Bylo to zatím nejlepší uvítání, jaké jsme na své měsíční cestě zažili. Češi nás navíc tímto způsobem nechali nahlédnout do svých tradic a kultur,“ řekl španěl Rafael de la Rubia, mezinárodní mluvčí pochodu, který se základním týmem cestuje z Nového Zélandu už od 2. října. Poté se celý základní tým přesunul do hotelu Imperial, kde bude během následujících dní ubytován a kde jej očekávala slavnostní recepce.

Na té desítku „pochodujících“, která je složena ze zástupců různých národností a kultur, uvítali čeští umělci, kteří myšlenku Světového pochodu za mír a nenásilí podporují, v čele s Karlem Gottem. „Myšlenky Světového pochodu se mi moc líbí, proto jsem se rozhodl je podpořit, i když zatím jen tím, že jsem se zúčastnil dnešní recepce,“ uvedl Karel Gott. Během recepce byly také představeny šaty Světového pochodu pro mír a nenásilí, které prezentovala bývalá miss Lucie Váchová, která zároveň celý večerem provázela. „Světový pochod za mír a nenásilí je mi moc sympatický, proto jsem ráda, že mohou pomoci, jak to jen půjde,“ uvedla Váchová. Na akci byly také přítomny hvězdy předchozích ročníku soutěže SuperStar Zbyněk Drda a Michael Foret. Letošní finalisté pak budou hosty úterní MírPary.

Zítra program Světového pochodu pokračuje tematickou konferencí v Senátu České republiky. Vše pak vyvrcholí v úterý 3. listopadu multikulturní MírPárty na Václavském náměstí, kde se všichni zúčastnění pokusí o vytvoření nového rekordu v karaoke Lennonovy písně „Imagine“. S rekordem pomůže taky osmička finalistů letošní Československé SuperStar. „Na akci přijde zazpívat také světoznámý sbor Harlem Gospel, který je v současné době v naší republice na turné,“ představila část programu Táňa Bednářová z českého organizačního týmu.

Úterní večer, o kterém jeho organizátoři říkají, že bude největší mírovou akcí v Praze, bude zakončen vypouštěním thajských luceren přání. „Lucerny jsme již vypouštěli na oslavu zahájení pochodu 2. října u Palackého náměstí a šlo o velmi krásnou akci. V úterý lucernami symbolicky posvítíme na další cestu pochodu, který poputuje ještě dva měsíce až do Argentiny,“ uvedla Bednářová. Lucerny, které si budou moci hosté akce popsat přáními všeho druhu, k nebesům vyprovodí i písnička Rainbow, kterou pro Světový pochod složil Jan Vlasák ze skupiny Velvet Evolution.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz