Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Mudhoney se vrací ve velkém stylu

12. 10. 2009 - PRAHA [Econnect]

Kmotři velké seattleské rock’n’rollové revoluce Mudhoney jsou zpět. A vše nasvědčuje tomu, že to bude v pražské Akropoli ještě hustší Mud Ride (jízda blátem) punku, blues, hard rocku a soulu, než ta při jejich první divoké zastávce v Česku před třemi lety. Mudhoney se objeví na pódiu Paláce Akropolis v sobotu 17. října.

Loňskou exkluzívní digipakovou 2CD re-edicí převratné (kdo to tenkrát tušil, že?) kolekce Superfuzz Bigmuff + Early Singles legendární vydavatelství Sub Pop výpravně oslavilo 20 let dodnes dech beroucího debutu Mudhoney, ale i své stejně kulaté výročí, neboť, jak ví každý správný hoch…, oficiální dny Sub Popu se počítají ode dne vydání prvního singlu Mudhoney. Jenže Mark Arm a Steve Turner se svou nesmrtelnou kapelou dali vzápětí všem hned na srozuměnou: Mudhoney v žádném případě nebudou žít jen z minulosti, a tak nové album The Lucky Ones je také tu! A po Severní a Jižní Amerikách, po Austrálii a Japonsku je tu i evropský tour-kolotoč a v něm teď už samozřejmě i Praha – 17. října 2009, Palác AKROPOLIS.

Z biografie ALL MUSIC GUIDE:
Nirvana a Kurt Cobain možná dokázali obléknout celou planetu do kostkovaných flanelových košil a Pearl Jam se Soundgarden asi prodali dohromady více desek, jenže byli to Mudhoney, kdo dal celé to grungeové soukolí do pohybu. Nebýt Mudhoney, nejspíš nikdy by nevzniklo vydavatelství Sub Pop, které pak tak riskantně poskytovalo dalším kapelám azyl a seberealizaci (Soundgarden, Nirvana, Tad, Afghan Whigs, Rein Sanction, Codeine…). Jenže onen první tah s Mudhoney vyšel, singl Touch Me I’m Sick (1988) se stal doslova revolucí a okamžité okolnosti z průmyslového Seattlu na severozápadě USA na dlouhou dobu učinil nové hlavní město rock’n’rollového vesmíru. Po třech letech pak vyšlo Nirvaně album Nevermind, kapele Pearl Jam (paralelní větev pokračovatelů skupiny Green River, z jejíž trosek vznikli právě i Mudhoney) vyšel debut Ten a Mudhoney vydávají třetí počin Every Good Boy Deserves Fudge. Zbytek už je jen známá historie.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz