Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Šance ubránit se roste se schopností bránit se

2. 10. 2009 - BRNO [Econnect/Nesehnutí]

Nezisková organizace Nesehnutí pořádá spolu se Školou bojových umění a sebeobrany (www.fitforfight.cz) bezplatný kurz sebeobrany pro ženy. První lekce začíná už v pondělí 5. října a další hodiny budou následovat dvakrát týdně po celý měsíc. Akce bude předzvěstí letošního již sedmého ročníku Týdne proti násilí na ženách, který se uskuteční na konci listopadu.

Kurz rozdělený na úvodní přednášku o násilí na ženách a osm následujících lekcí naučí ženy bránit se základním nebezpečným situacím, ve kterých se mohou ocitnout. Rovněž ale zabrousí také do oblasti komunikačních dovedností, právních otázek sebeobrany a základů první pomoci. „Kurz sebeobrany pořádáme již podruhé, protože se v minulém roce setkal s obrovským zájmem z řad žen. Kurzem chceme povzbudit sebevědomí žen a pomoci jim, aby se nebály a aby nebyly pasivní. Následně je budeme informovat o tom, na koho se mohou obrátit, pokud se s násilím setkají,“ vysvětluje Kristýna Pešáková z NESEHNUTÍ.

Kurz povede profesionální trenér sebeobrany Jan Outlý, který vede školu bojových umění a sebeobrany na Lidické ulici. Jeho cílem je při výuce sebeobrany konfliktům předcházet a fyzickou obranu považuje až za krajní řešení. Účastnice na konci kurzu obdrží diplom o jeho absolvování.

Mezinárodní den proti násilí na ženách byl OSN vyhlášen na 25. listopadu. Podle ideje by se v tento den měly všude po světě konat akce zaměřené proti násilí na ženách a zvyšovat povědomí lidí o tomto problému. NESEHNUTÍ ve spolupráci s dalšími brněnskými organizacemi zabývajícími se touto problematikou (o. s. Persefona, o. s. Magdalenium, Amnesty International Brno, Gender centrum FSS) pořádají pravidelně unikátní projekt zaměřený na podporu a informování veřejnosti o násilí na ženách. Letošní ročník proběhne pod záštitou herečky Ivy Pazderkové a vyvrcholí 28. listopadu benefičním koncertem v klubu Mersey. Součástí listopadového více než týdne akcí bude také festival filmů o násilí na ženách, řada besed, workshopů a odborných debat a chybět nebude ani informační stánek s happeningem v centru Brna.

O programu Ženská práva jsou lidská práva: Program se snaží o změnu postojů k otázkám spojeným se stereotypními představami o ženách a mužích a řeší problémy z toho vyplývající (násilí na ženách, nerovnost na pracovním trhu, v politice a v dalších sférách). Realizované projekty tvoří především informační a vzdělávací aktivity. Jejich hlavním cílem je přenést informace a diskuse z odborných a akademických rovin mezi širší veřejnost a do každodenního života.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz