Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival Stimul otvírá genderová elektropunkerka Peaches

30. 9. 2009 - PRAHA [Econnect/Stimul]

Může být znásilnění zajímavé? Zhruba takovou kombinaci pocitů vzbuzuje Peaches, jejíž české premiéry se díky festivalu Stimul konečně dočkají všichni příznivci syrového elektra, radikálních genderových postojů a termínu „hermaphrodite envy“! Podzimní cyklus koncertů začíná tuto sobotu 3.10 ve 20 hodin v divadle Archa.

Show kanadské Merill Nisker ukazuje, že i dnes a na velké scéně si lze uchovat punkerskou nelítostnost. Peaches ruší hranici mezi mužskou a ženskou rolí, vulgárností a bohatou imaginací, humorem a drtivou neústupností, rockem a nenávistí k rockerům. Ne nadarmo s ní song i klip natočil Iggy Pop, ne náhodou ji na šňůru pozvali Nine Inch Nails, Bauhaus a Björk.

Letošní čtvrté album I Feel Cream prokázalo, že Peaches není vtip na jednu sezónu: jezinka, která má na obalu alba Fatherfucker plnovous a v titulu dalšího dvojsmysl Impeach My Bush („Volám Bushe před soud“, ale i „Může za to moje křoví“), zase sklízí výtečné recenze. Což neznamená, že se naživo s posluchači nějak mazlí.

Muži, kteří se přijdou podívat na interesantní sexy holku, budou pobiti vlastními zbraněmi. Dívky, které se přijdou přiblížit vzoru lepšího ženství, odvrávorají zmatenější než kdy dřív. A přece si mužská i ženská část naší osobnosti přijde v Arše zatraceně na své!

Jako support se na scéně objeví dvojice Like She, která se zformovala z torza rozpadlé ostravské elektro-punkové kapely Dobré ráno sedmikrásko. Baskytara, počítač, klávesy a vokál se vydávají směrem k současné elektronické nezávislé hudbě. Někde na konci ostravské periferie potkávají Crystal Castles a Kap Bambino. Divoká show s vizuálním doprovodem.

Jubilejní pátý ročník festivalu STIMUL, který do Česka pravidelně přiváží neobvyklou hudbu mnoha žánrů, letos slibuje pestrou nabídku. Jako jeden z hlavních taháků nabízí kanadskou elektronickou hudebnici a performerku Peaches nebo krále nového elektronického stylu dubstep, který si říká The Bug. Nebude chybět ani jazz nebo improvizace v podání hudebníků z Finska či Norska. Všechny koncerty proběhnou v pražském Divadle Archa.

„Chceme ukázat všechny podoby nemainstreamové hudby a stavět mnohdy velmi odlišné interprety vedle sebe,“ říká k programu ředitel festivalu Jan Vávra. To potvrzuje i letošní žánrové vymezení. Zatímco na jaře Stimul představoval temnější odnože alternativní hudby jako je noise nebo alternativní metal, podzim se nese především v duchu elektronické hudby nebo jazzu.

Festivalový cyklus Stimul v průběhu podzimu kromě Peaches představí také další projekty. Mimo jiné v jeho rámci vystoupí finská elektronická dvojice Pan Sonic (23. 10.), improvizátoři Arve Henriksen, John Butcher a Marcus Schmickler (24. 10.), londýnský dubstepový producent The Bug (27. 10.) nebo legenda avantgardy Diamanda Galás (27. 11.).


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz