Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Konference Aktivní rodičovství má vlastní webové stránky

24. 9. 2009 - BRNO [Econnect]

Dnes byly spuštěny webové stránky www.aktivnirodicovstvi.cz. Jejich prostřednictvím je možné se přihlásit na stejnojmennou konferenci, která se uskuteční přesně za měsíc 24. 10. 2009 na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Tato tematicky ojedinělá akce se zaměří na možné přístupy k rodičovství citlivé k rodině i přírodě. Akci pořádá NESEHNUTÍ a Brána k dětem ve spolupráci s Katedrou environmentálních studií a Gender centrem MU.

Zájemci a zájemkyně najdou na webových stránkách podrobný program celé konference, který reflektuje sílící zájem nejen mladých rodin o alternativní přístupy k rodičovství. O kontaktním rodičovství bude mluvit Bora Berlinger, překladatelka knihy „Koncept kontinua“. Současné možnosti přirozených porodů v České republice nám představí Petra Sovová, spoluzakladatelka Hnutí za aktivní mateřství. Ctěným hostem bude americký antropolog Joseph Sheppherd s přednáškou Péče o děti v jiných kulturách, ve kterých dlouhodobě pobýval. Konferenci budou doplňovat workshopy zaměřené na bezplenkovou komunikační metodu, kontaktní rodičovství, ekoturistiku s rodinou, šátkování, férovou nemocnici a podobně. „Hlavním cílem konference je představit lidem alternativní přístupy k rodičovství citlivé jak k rodině, tak k přírodě,“ říká Zora Javorská z NESEHNUTÍ.

Konference je otevřená široké věřejnosti a je uzpůsobená tak, aby si všichni učastníci a účastnice přišli na své. Pro muže je připraven kromě přednášky o aktivním otcovství také workshop Prázdninové školy lipnice Mužná břicha, kdy si muži během celého dne budou moci vyzkoušet jaké to je „mít těhotné břicho“. Pro děti je nachystán dětský koutek s celodenním hlídáním a tvořivými aktivitami. Podvečer bude patřit promítání převratného fimu Debry Pascali Bonaro „Orgasmický porod“.

To vše a mnohem více o konferenci Aktivní rodičovství ode dneška online na webových stránkách www.aktivnirodicovstvi.cz. Webové stránky i konferenci je možné uspořádat díky laskavé podpoře sponzorů Eone, Bundle of Joy a dalších spřátelených organizací.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz