Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dění v Charitě se nese ve znamení návštěvy Benedikta XVI. v Brně

23. 9. 2009 - BRNO [Econnect]

Podobně jako statisíce věřících se také Charita chystá na návštěvu Sv. otce v Brně. Diecézní charita Brno se bude podílet na poskytování první pomoci a obdaruje papeže svící – paškálem z chráněných dílen.

„Máme za úkol sestavit týmy pro poskytování zdravotnické služby. Na místě bude tedy pod koordinací Charity 18 lékařů/lékařek, 72 zdravotních sester a 126 dobrovolníků z řad studentů/studentek středních zdravotnických škol,“ vysvětluje ředitel Charity Česká republika Oldřich Haičman.

Charita se podílí také na přípravách a organizaci tzv. VIP sektorů určených pro představitelé státu, samosprávy a především církve nejen z České republiky.

Benedikt XVI. je autorem encykliky „Deus Caritas est“ (Bůh je láska). Tato se stala novým impulzem pro činnost Charity, která je projevem oné aktivní milosrdné lásky bližním v nouzi, o které pojednává zmiňovaná encyklika. Charita proto obdaruje Sv. otce paškálem vážícím 14 kg z včelího vosku, který vyrobily Chráněné dílny pro lidi s omezenou pracovní schopností v Zábřehu.

„Návštěvu papeže vnímáme jakou jedinečnou a velmi významnou událost. Svíce bude dekorována a opatřena věnováním. Chtěli bychom tak poděkovat Sv. otci za jeho otevřený postoj k charitativní činnosti a velmi podporující vyjádření ve prospěch Charity. Charita vychází z oné Caritas – činné lásky,“ říká Oldřich Haičman.

V této souvislosti Diecézní charita Brno již pošesté pořádá Den Charity, který se bude konat 25.9. 2009 po celé diecézi. Charita zve mimo jiné v rámci připraveného programu také na Jakubském náměstí v Brně od 9.00 hod. Den Charity se koná každoročně při příležitosti svátku sv. Vincence z Paul (1581 – 1660), který je patronem moderního pojetí charitativní činnosti. Samotný svátek připadá symbolicky právě na den návštěvy papeže v Brně, tedy 27.9. Pro veřejnost jsou připraveny ukázky z výrobků uživatelů charitních služeb, aktivní předvádění procesu jejich výroby, hry pro děti – velkoplošné puzzle, výtvarná dílna, výstava fotografií z červnových povodní ad.

„Tato akce se vymyká tím, že nejde o žádnou sbírku. Naopak chceme v tento den obdarovat veřejnost a poděkovat jim za podporu, kterou nám projevuje po zbytek roku. Snažíme se tak informovat, co Charita dělá, komu všemu pomáhá a jak se jí to za uplynulý rok dařilo,“ sděluje koordinátorka brněnského Dne Charity Eva Bělocká. Obdobné akce budou konat po celém území brněnské diecéze, zejména v sídlech oblastních charit, které zahrnují téměř všechna bývalá okresní města regionu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz