Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Světový pochod za mír a nenásilí vychází již za 10 dní z Nového Zélandu

22. 9. 2009 - PRAHA [Econnect]

Světový pochod za mír a nenásilí se zalíbil i Keňance Sarah Onyango Obama, babičce současného amerického prezidenta Baracka Obamy. Sarah souhlasí především s myšlenkami, které Světový pochod prosazuje. Tvrdí, že má velmi podobné názory se svým vnukem, který podporuje dialog a jaderné odzbrojení.

Myšlenky Světového pochodu se líbí i papeži Benediktovi XXVI., který přijme jeho delegaci 11. listopadu 2009, kdy bude pochod procházet Vatikánem. A podpory Světového pochodu ze strany známých osobností dennodenně přibývá. Nově se k myšlenkám Pochodu přihlásila například australská herečka Cate Blanchett, její americká kolegyně Jane Fonda či herec Martin Sheen.

V rámci Světového pochodu za mír a nenásilí vznikne unikátní záznam o průběhu celé akce z dílny několika předních světových filmařů. Výsledkem by mělo být hned několik filmových žánrů od dokumentu až po tzv. docu-fiction. Vzniklý dokument poté mají filmaři v úmyslu představit na mnoho mezinárodních filmových festivalech. Součástí skupiny filmařů bude například Julia Vargas, Gabor Dettre, Eduardo Gozalo, Hitesch Gusani či syrský filmař Maher al Sabbagh. V případě, že budete mít zájem se připojit do této jedinečné skupiny mezinárodních filmových es, prosím, kontaktujte nás.

V rámci Pochodu postupně procestuje stovka účastníků více než 160 000 kilometrů. A i Česká republika bude mít v této skupině svou reprezentantu, kterou bude jednatřicetiletá Lucie Fialová. Kdo chce základní tým v jeho dlouhé cestě podpořit, může mu „darovat“ kilometr z Pochodu. Jde o finanční přispění na cestu týmu v přepočtu na jeden kilometr. Na stránkách Světového pochodu stačí vyplnit pouze jméno, případně kontakt a konkrétní finanční částku rovnou převést za pomoci platební karty. Více info na www.SvetovyPochod.cz.

Světový pochod za mír a nenásilí má svou vlastní píseň. Je jí skladba Rainbow od frontmana kapely U2 Revival. S kapelou ji představil během posledního koncertu v pražské Lucerně. „Světový pochod je úžasná akce, která si zaslouží pozornost co nejvíce lidí a k tomu chceme s kapelou dnes přispět.“ Písnička Rainbow (v českém překladu Duha) je podle svého autora věnovaná především hledání sama sebe, ke kterému může právě duha svými barvami inspirovat. „Každý by měl začít nejdříve sám u sebe, dojít určité vnitřní harmonie, která mu pak pomůže se začít chovat nenásilně i ke svému okolí,“ řekl k textu písni Vlasák.

Blíží se třetí Mezinárodní den nenásilí 2. října 2009, který v roce 2007 vyhlásilo Valné shromáždění OSN. V rámci tohoto dne organizátoři Světového pochodu za mír a nenásilí plánují slavnostní zahájení Pochodu nejen vypouštěním thajských luceren v centru Prahy, ale také několika studentskými konferencemi jak v Praze, tak například i v Českých Budějovicích.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz