Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Člověk v tísni zahajuje novou kampaň: Zorganizujte promítání filmu Barmský VJ!

4. 9. 2009 - PRAHA [Econnect]

Společnost Člověk v tísni dnes zahajuje jedinečnou kampaň na podporu Barmy s názvem „Zorganizujte promítání filmu Barmský VJ!“. Nabízí lidem zdarma tento oceněný dokument o šafránové revoluci pod podmínkou, že sami uspořádají promítání pro své známé s následnou diskuzí o Barmě. Kampaň organizuje Klub přátel Člověka v tísni, který financuje výraznou část pomoci této organizace pro lidi pronásledované vojenským režimem v Barmě.

Kampaň má za cíl rozšířit povědomí o situaci v Barmě a informovat o možnostech pomoci jejím obyvatelům po celé České republice. Film mohou zájemci promítat kdekoliv – u sebe doma, ve škole, v klubu nebo v práci. Na webových stránkách kampaně je k dispozici návod, jak vést debatu o situaci v Barmě, základní informace o zemi, synopse filmu a představení Klubu přátel společnosti Člověk v tísni.

Barmský VJ strhujícím objektivem barmských tajných reportérů zobrazuje průběh a potlačení šafránové revoluce, vedené buddhistickými mnichy v Barmě v roce 2007. Film získal řadu ocenění na mezinárodních festivalech, mimo jiné Zvláštní cenu Václava Havla na festivalu Jeden svět a hlavní cenu na dokumentárních festivalech CPH: DOX v Kodani a IDFA v Amsterdamu. Na festivalu Jeden svět 2009 v České republice vyvolal obrovský zájem diváků.

„Po zhlédnutí filmu se nás mnoho lidí ptalo, co mohou udělat pro Barmu. Proto nás napadlo něco jednoduchého, ale věříme, že poměrně efektivního – nabídnout lidem, které film oslovil a kteří chtějí pro Barmu něco udělat, možnost, aby sami zorganizovali promítání filmu Barmský VJ pro své přátele a známé, aby s nimi vedli diskusi o situaci v Barmě a aby nám pomohli sehnat další pomoc prostřednictvím Klubu přátel Člověka v tísni,“ vysvětluje Igor Blaževič, ředitel festivalu Jeden svět.

Společnost Člověk v tísni na kampani úzce spolupracuje s producentskou společností Magic Hours Film, která film produkovala, režisérem filmu Andersem Ostergaardem a také členy exilové televizní stanice Democratic Voice of Burma, jejíž reportéři jsou hrdiny filmu. Klub přátel Člověka v tísni sdružuje přes 5.000 dárců, kteří svými pravidelnými dary přispívají na pomoc organizovanou Člověkem v tísni pro lidi postižené přírodními katastrofami a válkami a pro obyvatele zemí, ve kterých vládnou totalitní režimy. Většina členů zasílá 200 či 300 korun měsíčně.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz