Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Darujte věci, které již nepotřebujete, a pomozte pomáhat

7. 9. 2009 - PLZEŇ [Econnect]

Občanské sdružení Český západ, které otevírá 15. září v Plzni svůj dobročinný obchod BUŤI, se obrací na širokou veřejnost s výzvou „Darujte nám věci, které již nepotřebujete, a pomozte nám pomáhat!“ Lidé mohou do obchodu Buťi ve Veleslavínově ulici 7 již nyní přinášet oblečení a módní doplňky, knihy, hudbu, filmy, ale také drobné bytové doplňky, pro které již doma nemají využití.

Výtěžek z prodeje těchto věcí poputuje na vzdělávání, zaměstnávání nebo volnočasové aktivity v sociálně vyloučených komunitách v Dobré Vodě a okolí na Karlovarsku.

„Zájemci z řad veřejnosti nám mohou přinášet již nyní věci přímo do obchodu ve Veleslavínově ulici 7. Před samotným slavnostním otevřením obchodu to je možné v úterý 8. a ve čtvrtek 10. září vždy mezi 13. a 16. hodinou nebo po telefonické domluvě i jindy. Od 15. září, kdy obchod otevíráme, nám mohou lidé nosit věci od pondělí do pátku od 9 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin,“ informuje Iva Pšeničková, koordinátorka obchodu. „Přijímáme čisté a nerozbité věci - oblečení, kterému vaše děti odrostly nebo které vy již nenosíte, věci, které nepoužíváte nebo jste nikdy ani nepoužívali. Každý má doma například nějaké dary, se kterými si neví rady a přitom by někoho druhého mohly ještě potěšit. Přesně na takové věci čekáme,“ vzkazuje veřejnosti koordinátorka obchodu.

Provozovatel obchodu občanské sdružení Český západ láká své zákazníky na nakupování, které dává smysl. V obchodě budou pomáhat dobrovolníci a zisk z prodeje bude využíván výhradně na dobročinné účely. Sdružení také slibuje, že nebude tajit výši zisku ani jeho účel a že obchod BUŤI se bude chovat šetrně k životnímu prostředí. „Už jen tím, že prodáváme věci z druhé ruky, se chováme ekologicky, ale jen s tím se nechceme spokojit,“ vysvětluje Iva Pšeničková. „Motto obchodu – Radost na dvakrát – představuje radost z darování i nákupu,“ vysvětluje dále krátký slogan, který se objevuje na propagačních materiálech obchodu.

Podobné obchody známé pod názvem „charity shops“ fungují v zahraničí již přes šedesát let a různé neziskové organizace získávají výtěžkem z prodeje finance pro svoji činnost. Nejinak tomu bude i u obchodu BUŤI. Kromě použitého zboží od dárců bude obchod nabízet výrobky textilní dílny Českého západu v Dobré Vodě, kde romské ženy šijí tašky, zástěry, kapsáře, ubrusy a prostírání. Zájemci v obchodě najdou také výrobky od bratří trapistů z kláštera v Novém Dvoře nebo výrobky občanského sdružení Ledovec.

Kontakt: BUŤI – Dobrý obchod Českého západu, Veleslavínova 7, 301 00 Plzeň, tel.: 602 663 578, iva.psenickova@cesky-zapad.cz, martin.marek@cesky-zapad.cz, www.buti.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz