Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hluchoslepí sportovci budou měřit síly na Lormolympiádě

11. 9. 2009 - PRAHA [LORM - Společnost pro hluchoslepé]

Už za týden se sjedou ve Žďáru n. Sázavou hluchoslepí sportovci, aby poměřili své síly na Lormolympiádě. Od 11. do 13. září 2009 pořádá sdružení LORM druhý ročník sportovní soutěže pro hluchoslepé. Letos se do Lormolympiády přihlásilo jednadvacet zájemců, kteří budou soutěžit o medaile v šesti disciplínách: běh na 30 metrů s trasérem, vrh koulí, hod granátem, skok do dálky z místa, sedy – lehy a šachy. Těšit se mohou i na další nesoutěžní a zábavné disciplíny včetně jízdy na tandemovém kole.

Podmínky u jednotlivých disciplín budou uzpůsobeny možnostem hluchoslepých sportovců. „Například při běhu bude mít každý závodník svého traséra, kterého se může přidržovat buď za nadloktí nebo pomocí provázku, gumy či šátku,“ přibližuje akci organizátorka Zdena Jelínková. Veškeré dění bude pro účastníky komentované a individuálně tlumočené do znakového jazyka a dalších komunikačních systémů, které používají osoby s hluchoslepotou. Novinkou druhého ročníku je zkouška z prostorové orientace a samostatného pohybu s červenobílou holí.

Atmosféru Lormolympiády vyjádřila za všechny jedna z účastnic loňského ročníku, Stanislava Kníchalová: „Všichni jsme byli Lormolympiádou doslova lapeni. Každý z nás se cítil borcem a určitě nám všem stouplo sebevědomí při hlášení výsledné délky hodu a času při běhu a ještě za hlasitého povzbuzování, ovací a potlesku diváků.“ Cílem soutěže je povzbudit u hluchoslepých sportovního ducha v atmosféře zdravé rivality, vzájemné tolerance a především přátelství.

Další informace k Lormolympiádě lze získat na telefonním čísle 777 764 191, emailu info@lorm.cz. Sdružení LORM je u nás jediným registrovaným poskytovatelem sociálních služeb pro hluchoslepé v České republice. Významným zdrojem informací o tomto těžkém zdravotním postižení jsou webové stránky www.lorm.cz. Lormolympiáda se koná díky laskavé podpoře Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška.


-red-
Petra Zimermanová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz