Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Děti z dětských domovů se v létě věnují angličtině

17. 8. 2009 - PRAHA [Econnect]

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové (VDV) uspořádal čtrnáctidenní školu anglického jazyka pro děti z dětských domovů. Škola probíhala od 2. do 15. srpna v rekreačním středisku Orlíček v Orlických horách a zúčastnilo se jí 30 dětí z třinácti domovů z celé ČR.

Cílem projektu je zlepšit jazykové znalosti dětí z dětských domovů a zároveň rozvinout jejich komunikační schopnosti. „Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové dlouhodobě podporuje děti z dětských domovů a klade velký důraz na jejich vzdělávání“, říká MUDr. Milena Černá, ředitelka VDV. „Znevýhodněné děti mají méně možností, jak dosáhnout optimálního vzdělání, a jejich jazykové znalosti jsou často omezeny pouze na povinnou výuku v běžné škole,“ dodává.

Účast na letní jazykové škole byla podmíněna věkem 10 – 14 let a minimálně dvouletým studiem anglického jazyka. Podmínkou účasti byl také zájem dítěte o angličtinu a jeho motivace se školy zúčastnit. „Výuka tu probíhá jinak než v běžné škole. Nedostáváme domácí úkoly, nepíšeme písemky, ale místo toho hrajeme spoustu her. Když se nám daří, dostáváme jedničky a smailíky. A ještě je u toho spousta legrace. To nás baví,“ říkají za všechny čtrnáctiletá účastnice školy Pavla a stejně starý Karel.

Lektoři z jazykové školy Akcent International House of Prague, kteří výuku vedou, jsou se svými svěřenci také spokojeni. „Určitě je na nich znát pokrok, kterého za dva týdny interaktivní výuky dosáhli. Hodně si rozšířili svoji slovní zásobu, a to jak během vlastních vyučovacích bloků, tak i díky volnočasovým aktivitám, jichž se spolu s dětmi účastníme a kde také využívají angličtinu,“ hodnotí výsledek letošní letní jazykové školy rodilí mluvčí Debbie –Ann Stewart a Scott Bleasdale.

Letní jazyková škola se konala letos už počtvrté. Náklady na její realizaci byly hrazeny z daru Nadačního fondu Livie a Václava Klausových. VDV podporuje děti z dětských domovů také formou udílení stipendií z Fondu vzdělání, která jsou určena studentům středních a vysokých škol.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz