Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Lidé již poslali 16 milionů prostřednictvím DMS pro postižené povodněmi

2. 7. 2009 - PRAHA [Econnect]

Díky DMS, tomuto rychlému a efektivnímu prostředku pomoci, se za necelý týden podařilo vybrat více než 16 milionů korun pro postižené povodněmi a na nápravu rozsáhlých škod v zasažených regionech. Lidé poslali na číslo 87 777 již téměř 600 tisíc dárcovských SMS.

„Minulý čtvrtek bylo operativně spuštěno heslo DMS POVODNE09 organizace Člověk v tísni, dárcovské SMS lze také posílat na heslo DMS ADRA stejnojmenné organizace,“ připomíná Michaela Krinková, koordinátorka služby DMS, kterou provozuje Fórum dárců. „Znovu se ukázala silná stránka dárcovských SMS,“ pokračuje Michaela Krinková, „umožňují totiž rychlou a účinnou finanční pomoc v krizových situacích. A tou právě povodňová katastrofa je. Díky velké solidaritě české veřejnosti se podařilo prostřednictvím dárcovských SMS během několika dní vybrat opravdu vysokou částku, která pomůže potřebným.“ K dnešnímu dni bylo na obě DMS hesla dohromady zasláno 596 194 DMS, což je 16 097 238 korun (tedy celkem jak na DMS POVODNE09, tak na DMS ADRA).

A nač jsou určeny takto získané finanční prostředky? Přes DMS sbírají aktuálně na povodně dvě organizace, a to Člověk v tísni o.p.s. a Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj. Člověk v tísni o.p.s. finance využívá na vysoušení vodou zasažených obydlí, obnovu zdrojů pitné vody, materiální pomoc postiženým apod. Nadace ADRA za získané prostředky zakoupí nutné pracovní nářadí k odklízení škod, například lopaty, nejrůznější techniku, jako například motorovou pilu, pneumatické kladivo a v neposlední řadě pak materiál a vybavení pro vysoušení budov a sanaci vodních zdrojů.

DMS je jednoduchý způsob, který umožňuje jednou textovkou podpořit dobrou věc. DMS lze využít pro podporu konkrétní neziskové organizace menší finanční částkou. Cílem služby DMS je pak nabídnout nestátním neziskovým organizacím možnost získávat příspěvky od jednotlivců prostřednictvím mobilního telefonu formou SMS zpráv. Službu DMS poskytuje Fórum dárců.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partneři Econnectu pro sociální oblast

Infoposel
Infoposel
Romano Vodi
Romano Vodi - informační portál provozovaný sdružením Romea

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz