Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita přivezla vysoušeče a nabízí další pomoc zaplaveným obcím

26. 6. 2009 - OLOMOUC [Econnect]

Charita ČR se zapojila do pomoci obcím na severní Moravě, které v těchto dnech zasáhla povodeň. Pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc nabízejí pomoc v zasažených oblastech, do obce Zubří dovezli první tři vysoušeče, navštívili Hustopeče nad Bečvou, jsou v kontaktu s místními starosty a krizovým štábem v Novém Jičíně.

Pracovníci Diecézní charity ostravsko-opavské začali provádět sociální šetření v Mořkově na Novojičínsku. Na základě tohoto šetření budou upřesněny další potřeby. Charita Olomouc nabízí obcím soběstačný dvoučlenný tým, který je schopen na vyžádání konat sociální šetření Tento tým je materiálně vybaven a skládá se ze zkušeného sociálního pracovníka a řidiče. Dále nabízí nouzové ubytování a stravování pro čtyři osoby po dobu jednoho měsíce.

Arcidiecézní charita Olomouc nabízí zapůjčení celkem padesáti vysoušečů, čistící a dezinfekční prostředky, pracovní potřeby k čištění, ale i vybavení domácností dle požadavku (ve spojení se sociálním šetřením), vybavení domácností vlastním výběrem z humanitárního skladu Arcidiecézní charity v Olomouci.

Součástí nabídky pro postižené povodní je také linka důvěry při Oblastní charitě Blansko (s působností pro celou ČR) telefon: 516 410 668, která se snaží být nablízku odbornou telefonickou radou lidem, kteří nemohou nebo nedokáží zvládnout svoji nepříznivou sociální situaci sami nebo za pomoci svého okolí. „Bohaté zkušenosti získaly jednotlivé Charity při pomoci po povodních v letech 1997, 1998 a 2002,“ říká ředitel Charity ČR Oldřich Haičman. „Jsem přesvědčen, že je zúročí i letos.“

Charita ČR je součástí Integrovaného záchranného systému. Věnuje se zejména těm, kdo si pro stáří, sociální nouzi, nemoc nebo postižení nedokáží v dané situaci pomoci sami. Díky husté síti svých poboček může Charita působit přímo v daném místě a to dlouhodobě. Charita ČR vyhlásila finanční příspěvky na účet 22770022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 906. Na toto konto Charita věnovala ze svého sbírkového účtu částku 300 000 Kč (z toho 100 000 Kč tvoří finanční dar od KDU-ČSL).


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Zprávy z Infoservisu společnosti Člověk v tísni

Infoservis

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz