Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival world music Respect se po dvanácté vrací s nákladem hudby z celého světa

23. 6. 2009 - PRAHA [Econnect/Respect Music]

Respect, náš nejstarší festival world music, průkopnická akce s dvanáctiletou historií, přináší letos unikátní hudební styly z Afriky, Evropy i Latinské Ameriky. Vrcholem festivalu jsou dva open-air koncerty na pražské Štvanici, které se uskuteční tento víkend 26. - 27. června.

Francouzský trumpetista Erik Truffaz, "Miles Davis acid jazzu", tu představí svůj nejnovější indický projekt Benares.Unikátní českou premiérou bude koncert spoluhráče Roberta Planta, kytaristy Justina Adamse, s vynikajícím africkým zpěvákem a hudebníkem Juldeh Camarou. Skupina získala cenu BBC World Music Awards a u nás pokřtí své skvělé druhé album.

Autentické uchopení mizejících tradic reprezentuje maďarská skupina Muzsikás, u nás dobře známá Mari Boine zpívá vysoce osobní písně navazující na tradici severských Laponců-Sámijů. Kasai All Stars je superskupina muzikantů z kulturně odlišných lokálních kmenů z Konga, a na závěr Issa Bagaygo, "malijský John Lee Hooker," mistr hypnoticky tanečních figur s hlasem bluesmana z bavlníkových plantáží.

Další potěšení na Respectu: čajovna, kavárna, pivo a masa na grilu, cocktail bar, ochutnávka maďarských vin, africké občerstvení, ryby na grilu, vegetariánské občerstvení Govinda, etnocatering, marocká kuchyně, maďarské klobásy, prodej hudebních nosičů a tiskovin, prezentace nevládních neziskových aktivit, výrobky rukodělných dílen a další.

Speciální program pro děti. Agentura Hospodyňky zajišťuje na festivalu Respect aktivity pro děti od 2 let. Program pro děti zahrnuje výtvarné a sportovní aktivity, ke kterým se mohou připojit i jejich rodiče. Zaskákat si v pytli nebo pomalovat své vlastní tričko. Pro děti ve věku do dvou let lze ve stanu, který je pro tyto účely na festivalu zajištěn, přebalit svou ratolest na přebalovacím stole, nebo ji ohřát v mikrovlnné troubě přesnídávku.

Děti do 15 let vstup zdarma.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz