Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Velká výzva na premiéře filmu Home

5. 6. 2009 - PRAHA [Econnect/Hnutí Duha]

SPI international v České republice uvede dnes večer unikátní filmový projekt Home. Dokument otevírá nový pohled na globální environmentální problémy, které se nevyhýbají ani České republice. Hnutí Duha přivítalo možnost toto netradiční kinematografické dílo prezentovat na několika letních festivalech.

Film Home je součástí rozsáhlého a dlouhodobého projektu autora Yanna Arthus-Bertranda. Upozorňuje na mnohé problémy, kterým musí lidstvo čelit. Jedním z nich je i otázka globálních změn klimatu. Dílo si neklade za cíl najít recept k jejich řešení, nabádá však k zamyšlení nad výzvami, které před námi stojí. Film bude distribuován do kin v celé republice. Návštěvníci vybraných festivalů budou mít možnost dílo vidět i v rámci ambiciózní kampaně Hnutí DUHA s názvem Velká výzva.

Hnutí DUHA prosazuje po vzoru Velké Británie nový zákon, který závazně stanoví, že Česká republika bude snižovat exhalace skleníkových plynů o 2 % ročně – krok po kroku, rok po roku. Rozhýbe tak investice do moderních zelených řešení, jako je zateplování domů, čistá energie, pohodlná veřejná doprava, místní potraviny nebo snadná recyklace. Moderní, zelené technologie srazí český příspěvek ke globálnímu znečištění, posílí ekonomiku a sníží účty rodinám i závislost na dovozu energie.

Petr Machálek, ředitel Hnutí DUHA řekl: „Jsem rád, že globální změny klimatu jsou pro umělce tématem, který se dá velmi poutavě a přitom optimisticky převést na filmové plátno. Tento projekt má potenciál ukázat divákům lidským a vizuálně atraktivním způsobem problém, který je spíše doménou klimatologů a dalších odborníků. Myslím si, že po jeho zhlédnutí zůstane v lidech nemálo důležitých otázek a věřím, že budou přemýšlet o jejich významu a možnostech, jak k řešení přispět. Jednou z možností je napsat poslancům email ze stránek www.velkavyzva.cz a požádat je, aby se zasadili o přijetí zákona o snižování emisí.“


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz