Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Spotřebitelé: nejlepší bionovinkou je biomáslo z Polabských mlékáren

29. 5. 2009 - PRAHA [Econnect]

Spotřebitelé v hlasování o „České bio 2009“ jako nejoblíbenější bionovinku roku 2008 zvolili biomáslo z Polabských mlékáren, na druhém místě se v hodnocení spotřebitelů umístil sýr Amálka bio gouda 48% z kravského mléka mlékárny Lacrum, třetí místo získaly těstoviny Ježek od firmy Country Life.

Slavnostní vyhlášení proběhlo na Mezinárodním veletrhu zdravé výživy, ekologie a zdravého životního stylu BIOSTYL a ECOWORD 2009 na pražském Výstavišti v Holešovicích. Vítěz soutěže získal možnost užívat na svých výrobcích označení „ČESKÉ BIO 2009“, zástupci všech oceněných společností obdrželi kupon na bezplatné užívání plochy stánku na veletrhu Biostyl 2010, vítězný výrobek získal možnost označovat výrobek pečetí ČESKÉ BIO 2009.

Soutěž pořádalo občanské sdružení PRO-BIO LIGA ve spolupráci se společností Incheba Praha, pořadatelem veletrhu BIOSTYL a za mediální podpory časopisu Apetit. Spotřebitelé mohli od 16.2. do 20.5. 2009 hlasovat pro svou nejoblíbenější biopotravinu pomocí tištěných hlasovacích lístků či elektronicky na adrese www.ceskebio.cz. Vybírat mohli z 26 výrobků, které musely splnit podmínku 70% surovin tuzemského původu a uvedení na trh v roce 2008. Čtvrtého ročníku soutěže se zúčastnilo na 1662 hlasujících spotřebitelů.

V rámci slavnostního vyhlášení ředitel veletrhu Biostyl, Ctirad Hemelík vylosoval 5 anketních hlasů, jejichž majitelé získali od pořadatelů 5 Fair Trade košů plných nominovaných biopotravin. Ceny poskytli výrobci nominovaných výrobků a Fair Trade Centrum (www.fairtradecentrum.cz), kterým touto cestou děkujeme.

Krátká informace o producentech vítězných produktů:

Polabské mlékárny, a. s.
Jsou potravinářským mlékařským podnikem se zaměřením na výrobu tvarohů a tvarohových specialit. Mezi jejich sortiment biovýrobků patří 3 druhy tvarohů, ručně dělané sýry a vítězné máslo.

Mlékárna Lacrum Velké Meziříčí, s. r. o.
Mlékárna LACRUM Velké Meziříčí se specializuje na výrobu sýrů. Pod značkou Amálka vyrábí 12 druhů sýrů, máslo,tvrdý tvaroh a čerstvé mléko v biokvalitě.

Country Life, s. r. o.
Společnost Country Life, s. r. o., byla založena na jaře v roce 1991. Vlastní čtyři prodejny biopotravin v Praze, velkoobchod a vzdělávací centrum v Nenačovicích a také vlastní farmu, na které pěstují zeleninu, ovoce a obilí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz