Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hluchoslepí zvou na pohádku do Brna i na módní koktejl do centra Prahy

12. 5. 2009 - PRAHA [LORM - Společnost pro hluchoslepé]

Hluchoslepí herci spolu s pracovníky ze sdružení LORM zvou všechny diváky na vystoupení divadélka Lormos s originální a vtipnou zpěvohrou „O kůzlátkách“. V úterý 19. května od 13.00 se Moravská zemská knihovna v Brně rozezvučí mekotem nezbedných kůzlátek, která nakonec napraví vlk vegetarián. Hluchoslepí herci se rozhodli svými vystoupeními aktivně podpořit 7. ročník celonárodní sbírky Červenobílé dny, kterou tradičně na jaře pořádá občanské sdružení LORM – Společnost pro hluchoslepé.

Letos se do sbírky zapojí i naše přední české módní návrhářky, které svoje nápady a energii spojily ve volném společenství Czech Fashion Centre (CFC). Ve středu 20. května pořádají tradiční Jarní koktejl ve svých pěti buticích v pražské módní čtvrti poblíž Staroměstského a Václavského náměstí. Ten letošní koktejl bude červenobílý – návrhářky tak chtějí společně podpořit projekty pro hluchoslepé klienty občanského sdružení LORM. „Chceme pomoci lidem s obzvlášť vážnou kombinovanou vadou a zároveň veřejnost seznámit s jejich nejobvyklejší pomůckou pro bezpečný pohyb po ulicích – červenobílou holí,“ říkají návrhářky Ivana Follová (if…), Hana Havelková (HH), Taťána Kovaříková (TATIANA), Martina Nevařilová (Navarila-design) a Hana Stocklassová (BOHÉME).

V jejich buticích budou proto už od 13. května instalovány pokladničky, do nichž lze přispět libovolnou částkou právě na podporu hluchoslepých spoluobčanů. Na 20. května je pak ve všech buticích naplánován odpolední červenobílý koktejl, během něhož čekají na zájemce o sbírku, ale i o originální autorskou módu, nejrůznější překvapení. Vše vyvrcholí v podvečer ve francouzské restauraci Chez Marcel na Haštalském náměstí, kde bude za přítomnosti všech návrhářek a jejich modelek ve stylových červenobílých modelech slavnostně předán šek s vybranou částkou zástupcům občanského sdružení LORM.

V průběhu večera budou zveřejněny i výsledky 7. ročníku pouliční sbírky Červenobílé dny, jejíž jeden den proběhl také v pražské ZOO. Dozvíme se také, za kolik se nakonec vydražily fotobrazy věnované do Červenobílé charitativní aukce hercem Markem Vašutem. Informace o sdružení CFC s plánkem a adresami butiků najdete na www.czechfashion.cz, sbírku přibližují stránky www.cervenobiledny.cz, divadélko Lormos je představeno ve Fotogalerii na www.lorm.cz. Sbírku lze také podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS LORM na číslo 87 777 (cena jedné dárcovské SMS je 30 Kč, o.s. LORM obdrží 27 korun.) Pro příspěvky je nadále otevřeno sbírkové konto 35-0720850257/0100.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz