Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Cena zdraví a bezpečného životního prostředí za rok 2008 udělena

6. 5. 2009 - PRAHA [Econnect]

U příležitosti Světového dne ptačího zpěvu byl v úterý 5. května 2009 v pražském hotelu Atlantic oficiálně završen již 18. ročník soutěže Ceny zdraví a bezpečného životního prostředí 2008“. Soutěž každoročně organizuje neziskové sdružení mezinárodních a českých firem Business Leaders Forum s cílem zviditelnit a ocenit organizace a společnosti, které jsou ohleduplné k životnímu prostředí, podporují zdraví zaměstnanců či kladou důraz na bezpečnost při prácí.

Vyhlášení výsledků soutěže předcházel krátký seminář zaměřený na aktuální otázky dopadů hospodářství v době krize na ochranu životního prostředí i krátkou bilanci českého předsednictví. Prestižní ocenění převzali z rukou náměstkyně ministra životního prostředí Rut Bízkové a senátora Bedřicha Moldana zástupci firmy Rokospol a.s. za projekt „Nátěrová hmota detoxy color“, OÚ Kněžice za projekt „ESO Kněžice“ a Parabit Technologies, s.r.o. za projekt „Snížení spotřeby základní suroviny a zpracování druhotných surovin“. Zvláštní ceny si odnesly Základní škola Karviná-Ráj, Základní škola Vítkov, Veskom a město Nový Bor.

„Bezpečné životní prostředí je věcí společné odpovědnosti občanů, státu a firem. Podporujeme proto všechny dobré aktivity firem i dalších subjektů na tomto poli. Soutěž společnosti Business Leaders Forum o Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí probíhá v naší republice již druhé desetiletí a záštita Ministerstva životního prostředí se při ní stala samozřejmou tradicí. Považuji spojení témat ochrany zdraví a životního prostředí za velmi důležité i dnes, v době ekonomické recese. Zdánlivě by mohlo být výhodné orientovat se v této situaci ve firmách pouze na ekonomické parametry výkonnosti a slevit z dosavadních firemních standardů. Pokud je však ochrana zdraví, životního prostředí, kvalita pracovních podmínek, standardizace výrobních procesů ve firmách součástí firemní kultury, pak se odráží v samotném produktu – v jeho kvalitě, spolehlivosti, dobrých užitných vlastnostech. Jsem přesvědčena, že nová situace je příležitostí pro rozšíření standardů kvality také tam, kde dosud nejsou samozřejmé. Aktivity Business Leaders Fóra takovému šířeni napomáhají,” Rut Bízková náměstkyně ministra životního prostředí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz