Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hnutí Duha vítá jmenování Ladislava Mika

8. 5. 2009 - PRAHA [Econnect/Hnutí Duha]

Hnutí Duha vítá jmenování Ladislava Mika ministrem životního prostředí a doufá, že nová vláda nepoleví v úsilí a bude pokračovat v započaté práci v několika klíčových oblastech životního prostředí. Zásadní je podle ekologické organizace klimatická konference v Kodani, ze které musí vzejít nová globální dohoda, která povede ke snížení množství vypouštěných emisí. V rámci dobíhajícího českého předsednictví je třeba dokončit jednání úspěšně započatá Martinem Bursíkem.

Nový ministr průmyslu a obchodu by měl do konce českého předsednictví zajistit co nejlepší podmínky pro urychlené schválení nové evropské legislativy - takzvané směrnice o energetické náročnosti budov (Energy Performance of Buildings Directive). Ta říká, že všechny nové domy nebo opravy už stojících budov mají být dobře zateplené, takže domácnosti ušetří velkou část peněz na vytápění a sníží se tak závislost na plynu z Ruska. Hnutí DUHA požaduje, aby české předsednictví předložilo na červnové radě ministrů průmyslu EU návrh europoslanců ke schválení.

Petr Machálek, ředitel Hnutí DUHA, řekl: “Nemám sebemenších pochyb, že příštího půl roku bude ministerstvo životního prostředí pevně hájit zdraví a kvalitu života českých rodin. Vede mě k tomu vědomí, že Ladislav Miko patří mezi nejlepší české experty v oboru a přitom dobře chápe, jak je zdravá krajina důležitá pro běžný život každého z nás. České předsednictví je v oblasti ochrany životního prostředí velmi aktivní a pevně věřím, že klíčová jednání dopadnou dobře.”


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

9. 5. 2009

Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz