Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Certifikát upozorňuje na společensky zodpovědné firmy

7. 5. 2009 - PRAHA [Econnect]

Tento týden můžeme na internetu spatřit nový certifikát „Pomáháme budovat“, který používají internetové obchody splňující určitá závazná pravidla. Tento certifikát vydává nezisková organizace Bohemia sport centrum, jejíž záměrem je informovat o obchodech, které podporují veřejně prospěšnou a charitativní činnost.

Záměrem je informovat návštěvníky o nejkvalitnějších obchodech, se správným přístupem k zákazníkům, o obchodech jejichž snahou není jen prodat zboží. Tento certifikát je jedinečný ne jen jakousi klasifikaci důvěryhodnosti obchodníka ale také tím, že není volně získatelný. Podle neziskové organizace bude pouze několik internetových obchodů, které certifikát v průběhu roku 2009 získají a každý další rok bude udělen jen jednomu dalšímu prodejci.

Jako charakter veřejně prospěšné pomoci zvolila nezisková organizace Bohemia sport centrum podporu projektu výstavby komplexu srubových chatek pro děti a rodiny. V praxi to znamená, že se na stránkách obchodu znázorňuje nabídka jednotlivého sortimentu, který je pro výstavbu potřebný a návštěvník si může vybrat, jakým způsobem pomůže. Rozhodne-li se koupit například 1 m2 střešní krytiny, přispěje 1m 2 střešní krytiny. Ve chvíli, kdy bude zakoupeno vše potřebné na výstavbu jedné srubové chatky, zrealizuje se její výstavba. Takto má být postaveno osm až dvanáct srubových chatek, které budou sloužit pro rekreaci rodin, dětské tábory a část roku také pro postižené děti k jejich regeneraci.

Nezisková organizace Bohemia sport centrum působí od roku 2006 a byla založena za účelem realizace veřejně prospěšných projektů. V roce 2008 se zrodily první myšlenky projektu výstavby srubových chatek a následně se formulovala jeho podoba. „Doufáme, že tento projekt vzbudí zájem široké veřejnosti a ta se zapojí do společného díla,“ říkají její členové.

Více informací o projektu naleznete na stránkách: http://www.b-shop.cz/o-projektu.html. Informace k certifikátu: http://www.b-shop.cz/pomahame-budovat.html.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz