Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sbírka Červenobílé dny pomůže posedmé hluchoslepým lidem

20. 4. 2009 - PRAHA [Econnect/LORM]

Ode dneška do středy 22. dubna 2009 zaplaví 40 měst České republiky dobrovolníci v červených a bílých tričkách, kteří budou nabízet pruhovanou propisovačku za symbolických 25 korun a rozdávat letáčky o hluchoslepotě. V těchto dnech může veřejnost sbírku také podpořit zapojením se do dražby 3 fotoobrazů od herce Marka Vašuta. Charitativní červenobílá aukce potrvá do středy 22. dubna na portálu www.aukro.cz.

Červenobílé dny veřejnosti připomínají, že mezi námi žijí osoby s hluchoslepotou, které pro bezpečnější pohyb používají červenobílou hůl. Kdo se první květnovou sobotu vypraví do pražské zoo a navštíví zebry u Afrického domu, může si aspoň na chvíli na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je se orientovat sám bez zrakové a sluchové kontroly v prostoru pomocí hole s červenými a bílými pruhy.

Výtěžek ze sbírky a aukce půjde na zajištění sociálních služeb, které lidem s hluchoslepotou z celé ČR poskytují zdarma terénní sociální pracovníci při Poradenských centrech LORM. Podle Mgr. Petry Zimermanové, ředitelky o.s. LORM, hrají Červenobílé dny rok od roku důležitější roli pro financování pomoci hluchoslepým. Svá slova doplňuje: „V letošním roce, kdy nám byly drasticky sníženy dotace MPSV, se obracíme na veřejnost a věříme v její podporu a solidaritu. Víme, že doba je těžká pro všechny, o to více si vážíme i sebemenšího příspěvku a každé dárcovské SMS, které nám umožní dál poskytovat služby. Hluchoslepí s naší pomocí hrají divadlo, jezdí na běžkách a tandemových kolech, soutěží na Lormolympiádě, ale bez pomoci našich průvodců, tlumočníků a sociálních pracovníků mohou být o tyto možnosti ochuzeni.“

Podrobné informace o sbírce včetně vyúčtování předchozích ročníků přinášejí stránky www.cervenobiledny.cz. Sbírku lze také podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS LORM na číslo 87 777 (cena jedné dárcovské SMS je 30 Kč, o.s. LORM obdrží 27 korun). Pro příspěvky je otevřeno sbírkové konto 35-0720850257/0100.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz