Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Děti budou hledat tajné schránky

16. 3. 2009 - PRAHA [Econnect]

Desítky dětí z Prahy se zapojí do velké soutěže „Tajné schránky“. Vítězové získají atraktivní ceny, jako třeba navigaci GPS nebo MP4 přehrávač. Úkolem soutěžních týmů bude během jednoho měsíce nacházet tajné schránky, které budou schovány po městě a získávat tak za ně body.

Velká soutěž Tajné schránky, která je podobná celosvětové hře Geocaching, je zaměřena převážně na děti od 10 do 16 let. Není při ní potřeba GPS zařízení, protože je připravena tak, aby se do ní mohl zapojit opravdu každý. Až tříčlenné týmy budou během měsíce hledat schránky s kódy, které se budou postupně objevovat. Kde se objeví, zjistí pomocí internetu a když schránku najdou a její kód na internetu zadají, získají body do soutěže.

„Hru pořádáme, protože nám přijde důležité, aby děti znaly soudobé technologie jako třeba právě GPS a věděly, jak s nimi v životě zaházet. Také chceme ukázat, jak se dá trávit volný čas. Nesedět doma a vypravit se s kamarády a kamarádkami za dobrodružstvím, něco si vyzkoušet, něco zažít a to i ve městě. Prostě podobně jako v našem oddíle,“ uvedl Vojtěch Vykouk z vedení oddílu.

Soutěž začíná ve středu 18. března ve 14.00 hodin na ZŠ U Roháčových kasáren a pořádají ji skauti z Vršovického 301. Sovího oddílu. Právě tam si děti budou moci vyzkoušet jak funguje zařízení GPS a po instruktáži si se podle něj orientovat. Další informace o hře, včetně registrace, můžete najít na www.schranky.rodsovy.cz

Skautské hnutí, které má na celém světě přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí, mezi Čechy mnoho významných osobností, oslavilo v roce 2007 sto let od začátku své existence.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz