Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dárcovské SMS pro postižené země Asie je možné stále posílat

31. 12. 2004 - PRAHA [Econnect]

Celkem 170.928 dárcovských SMS zpráv, v přepočtu na darované peníze více než 4.600.000 korun: takový je prozatímní stav veřejné sbírky, kterou organizuje Nadace Adra. Na sbírkovém učtu organizace se shromaždují další finance, které dohromady mají pomoci při zajišťování základních potřeb k přežití, také sociálně slabým, aby mohli co nejdříve znovu bydlet, a konečně při obnově života postižené oblasti.

Dárcovské SMS zprávy, tedy DMS, lidé posílají už od 29. prosince. Za pouhých třicet hodin po zveřejnění konta DMS přišlo téměř 140 tisíc zpráv. "Každý, kdo se rozhodne pomoci, může odeslat SMS zprávu ve formátu DMS ASIE na číslo 8 77 77, které je stejné pro všechny mobilní operátory. Cena jedné DMS je tarivní cena (stejne pro vsechny mobilni operatory). Cena jedné DMS je tarivní cena za zaslanou SMS plus 30 korun plus DPH. Na pomoc Asii přispěje každý dárce 27,03 Kč," uvedla Veronika Bruhová z Nadace Adra. Na veřejnou sbírku je možné přispět také přímo, číslo účtu je 85558555/0300, variabilní symbol 777.

Česká Adra se chce angažovat ve Srí Lance a Thajsku. Do těchto zemí v následujících hodinách odletí zástupce ADRA ČR, aby dojednal konkrétní formu pomoci. Včera již byly v leteckém speciálu, který poveze zpět české občany, přepraveny mimo jiné také dvě tuny humanitárních balíčků, které připravila česká Adra.

Ve spolupráci dalšími národními pobočkami v Thajsku, Indii, Indonésii a Srí Lance poskytuje česká Adra jak okamžitou, krátkodobou pomoc, tak připravuje dlouhodobé projekty zaměřené převážně na sociálně slabé obyvatele postižených oblastí. Na základě znalosti spolupráce s těmito národními pobočkami chce nyní Nadace ADRA zmírnit následky této humanitární katastrofy a ve spolupráci s národními pobočkami ADRA pomáhat.

Veřejné sbírky na pomoc Asii vyhlásily také další organizace, podrobnější informace najdete zde.


Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

5. 1. 2005
kamila

O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz