Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hledá se kandidát na Cenu Olgy Havlové

11. 2. 2009 - PRAHA [Econnect/ Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové]

Letos v květnu bude vyhlášen již patnáctý ročník Ceny Olgy Havlové. Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové vyzývá veřejnost, aby do 1. dubna navrhovala kandidáty na cenu. Kandidátem se může stát každý, kdo přes své závažné zdravotní postižení pomáhá ostatním.

Začleňování lidí se zdravotním postižením do společnosti je jedním z hlavních témat, které Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové dlouhodobě řeší. „Jeden z nejúčinnějších nástrojů pro vytváření rovných příležitostí ve společnosti je dobrý příklad. Proto Cenu Olgy Havlové udělujeme osobnostem, které dokázali překonat svůj handicap a aktivně se angažují ve prospěch ostatních“, říká MUDr. Milena Černá, ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.

Cenu poprvé vyhlásila Olga Havlové v roce 1995, aby upozornila na život lidí se zdravotním postižením. „Jejich síla překonávání překážek, která často chybí i zdravým lidem, je pro nás velkou inspirací“, řekla v roce 1995 Olga Havlová. Paní Havlová se zúčastnila pouze prvního ročníku ceny – v lednu roku 1996 zemřela.

Za čtrnáctiletou historii byla prestižní cena udělena celé řadě významných osobností, které s odhodláním a přes překážky slouží jiným. Jedním z nositelů ceny je vozíčkář JUDr. Jan Hutař, který byl v roce 2008 vyznamenán za dlouholetou legislativní činnost ve prospěch osob se zdravotním postižením. O Ceně Olgy Havlové J. Hutař prohlásil, že je to něco jako pro herce Oscar nebo pro vědce Nobelova cena.

Podrobné informace o Ceně Olgy Havlové jsou na www.vdv.cz. Slavnostní předání ceny se uskuteční 25. května 2009 v Českém muzeu hudby v Praze.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz