Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Novinky z alternativního zpravodajského serveru Akt-info

22. 1. 2009 - PRAHA [Econnect/Akt-info]

Akt-info poskytuje informace, které nejsou, ale měly by být v běžných médiích. V aktuálním vydání si můžete přečíst: Izrael je obviněn z válečných zločinů v Gaze, Vojenská moc není otevřená pozvánka a Obavy o zdraví iráckého novináře, který házel boty.

IZRAEL JE OBVINĚN Z VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ V GAZE
Izrael čelí novým obviněním z válečných zločinů spáchaných při nedávné invazi v pásmu Gazy. Podle izraelské organizace za lidská práva B’Tselem izraelské jednotky zabily při útoku na vesnici Khuza čtrnáct palestinských civilistů. Izraelské síly údajně střílely na civilisty mávající bílými vlajkami a buldozery najížděly na lidi, kteří se skrývali v domech. Podle svědků izraelské síly zaútočily rovněž na sanitku, která se snažila dorazit do vesnice a také použily chemické zbraně s bílým fosforem. Mezitím britský deník The Independent přinesl citaci jednoho z obyvatel Gazy, Khaleda Abed Rabba, který tvrdí, že střelba izraelských vojáků zabila dvě z jeho dcer a další vážně zranila. Jak řekl Rabbo, jeho rodina se právě začala podřizovat rozkazu izraelských vojáků, aby opustili svůj dům, když v tom začal střílet voják z izraelského tanku. Dvě dívky, dvouletá Amal a sedmiletá Suad, útok nepřežily. Třetí dcera, čtyřletá Samer byla s těžkým páteřním zraněním letecky převezena do belgické nemocnice. Těsně před vyhlášením příměří, izraelská vojska zaútočila na další školu řízenou Organizací spojených národů. Bomby zabily dvě děti a vážně zranily jejich matku, která přišla o obě nohy. Izraelské síly bombardovaly celkem čtyři školy pod správou OSN během třítýdenního útoku. Podle oficiálních zpráv zemřelo 1,300 Palestinců a třináct Izraelců.
21/1/09

VOJENSKÁ MOC NENÍ OTEVŘENÁ POZVÁNKA
Americký prezident Barrack Hussein Obama složil tento týden prezidentskou přísahu. Ve svém prvním projevu ve funkci prezidenta se objevilo několik lehce kritických poznámek na vládu George W. Bushe. Prohlásil: “Naše moc samotná nás nemůže ochraňovat a ani nás neopravňuje dělat si, co se nám zachce.” Když Bush v průběhu Obamovy inaugurace vystoupil na pódium, miliónový dav diváků ho přivítal hlasitými projevy nesouhlasu. Tento týden také ukončil svou činnost bývalý víceprezident Dick Cheney. Ten však se soudním vítězstvím, neboť mu bylo umožněno uchránit své úřední záznamy a spisy před veřejností. Jak rozhodl federální soudce, Cheney bude mít v pondělí naprostou svobodu rozhodnout se, které z jeho spisů budou předány do veřejně přístupného Národního archívu.
21/1/09

OBAVY O ZDRAVÍ IRÁCKÉHO NOVINÁŘE, KTERÝ HÁZEL BOTY
Rodina a právní zástupce iráckého novináře, který hodil své boty po bývalém americkém prezidentovi George W. Bushovi, vyjadřují vážné znepokojení ohledně jeho bezpečnosti. Muntadhar al-Zaidí měl od svého zatčení povoleny jen dvě návštěvy a již téměř měsíc jej nesmí navštívit nikdo. Příbuzní říkají, že nevědí kde je Zaidí zadržován a nemohou s ním mluvit ani po telefonu. Zaidího právník tvrdí, že lékařské záznamy popisují pohmožděniny na Zaidího těle i obličeji, chybějící zub, pořezaný nos a očividné známky popálenin na jeho uchu.
16/1/09

=============================================
Poznámka: Naše rubrika mezinárodních zpráv vám přináší souhrn zpráv programu DemocracyNow televizní stanice Pacifica. Videozáznamy těchto zpráv můžete shlédnout s pomocí programu RealPlayer. Vložte adresu http://www.democracynow.org/recent.pl do vyhledávače a vyberte si zprávy v angličtině podle data.
=============================================

INFORMACE:
Akt-info je alternativní zpravodajský servis. Poskytujeme informace, které nejsou, ale měly by být v běžných médiích. Redaktoři jsou nezávislou skupinou novinářů a přátel. Akt-info je zcela neziskový projekt. Pokud jste členem organizace nebo neformální skupinou, aktivní v našich prioritních tématech (lidská práva, obrana skutečné demokracie, sociální spravedlnost a mírové řešení konfliktů), můžete prostřednictvím našeho servisu informovat širší veřejnost o vašich aktivitách. Vaše případné dotazy a připomínky můžete zasílat na: akt-info@seznam.cz.

ROZŠIŘUJTE INFORMACE DÁL:
Pošlete informaci o Akt-info svým kamarádům a dejte jim vědět, jak se mohou přihlásit. Zprávy z akt-info přinášíme jen jednou týdně a náš systém je zabezpečen, takže se nikdo nemusí obávat spamů. Přihlásit se může každý sám. Stačí jen poslat e-mail s předmětem „přihlásit“ na adresu: akt-info@seznam.cz.

JAK POMOCI:
Všimli jste si, že běžná nebo „mainstreamová“ média neinformují objektivně nebo dostatečně o tématech, která Vás zajímají? My také. Už vás štve, že dostáváte jen politicky vhodné informace o světě kolem vás? Nás také. Potřebujeme překladatele z angličtiny do češtiny. Také potřebujeme české korektury. Vždy uvítáme zprávy z alternativních zdrojů. Pokud můžete pomoci, zkontaktujete nás na: akt-info@seznam.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz