Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ruské jednotky provedly razii v grozenském centru Člověka v tísni

22. 12. 2004 - PRAHA [Radio Praha]

Ruské bezpečnostní síly podnikly v noci na dnešek v čečenské metropoli Grozném razii v domě, jehož část má pronajatou česká humanitární organizace Člověk v tísni. Podle agentury ITAR-TASS byly ve sklepě domu nalezeny zbraně a tajná tiskárna na falešné dokumenty. Při akci byl jeden člověk zabit.

Šéf české mise Marek Vozka ČTK řekl, že nikdo z českých občanů v době operace na místě nebyl a informace o zbraních a tiskárně jsou pro něj překvapením. Organizace Člověk v tísni se rozhodně staví za urychlené a důkladné vyšetření události. "Pokud byl objekt, kde probíhají humanitární aktivity na pomoc civilistům, zneužit, jde o zákeřnou činnost, která je nejen nebezpečná přímo, ale ohrožuje i bezpečnost humanitárních pracovníků a příjemců humanitárních služeb a pomoci," uvedla organizace v prohlášení zaslaném ČTK.

V domě, v němž ruské jednotky provedly razii, provozovala společnost Člověk v tísni vzdělávací středisko pro ženy. Organizuje například kurzy angličtiny, šití či práce s počítačem.

Šéf čečenského ministerstva vnitra Ruslan Alchanov podle ruských médií uvedl, že v jednom z domů v Grozném byla objevena tajná tiskárna, ve které si teroristé vyráběli falešné dokumenty a listiny ministerstva vnitra a vojenské prokuratury. Teroristé se podle něj vydávali za spolupracovníky Člověka v tísni, kterými ale nebyli. Ruští příslušníci speciálních sil při operaci zabili šéfa teroristické skupiny blízkého čečenskému polnímu veliteli Šamilu Basajevovi. Při akci byli zraněni dva vojáci, dodal Alchanov. Na místě nalezli vojáci také dva granátomety, šest k výbuchu připravených náloží, zbraně a náboje.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz