Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Koledníci navštívili jednání české vlády a pražské arcibiskupství

5. 1. 2009 - PRAHA [Econnect/Charita]

Jednání české vlády dnes na několik minut přerušila návštěva tří zpívajících korunovaných hlav. Kašpar, Melichar a Baltazar v doprovodu trubače na lesní roh přinesli přímo do jednací síně radostnou zvěst o narození Božího syna v Betlémě, popřáli všem přítomným ministrům šťastný nový rok a poprosili je o příspěvek do charitní Tříkrálové sbírky.

Po návštěvě budovy Úřadu vlády se trojice převlečená za bájné tři krále i s trubačem přesunula na Arcibiskupství pražské, kde je přijal kardinál Miloslav Vlk. Odpoledne koledníci navštívili ještě starostu městské části Praha 1.

Do charitní Tříkrálové sbírky přispěli všichni přítomní ministři české vlády v čele s premiérem Mirkem Topolánkem. Ve svých kancelářích štědře odměnila koledníky také celá řada zaměstnanců Úřadu vlády. Srdečného přijetí se dočkali koledníci také na pražském arcibiskupství, kde koledovali na jednotlivých odborech. Koledníky přijal také pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, který vyzdvihl význam sbírky a zdůraznil význam Charity jako výkladní skříně církve.

Vlídného přijetí se koledníkům dostalo také Úřadu městské části Praha 1 (Sekretariát Charity ČR se nachází na území Prahy 1), kde je přijal Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. Kolednickou skupinku tvořil ředitel Charity ČR Oldřich Haičman (Kašpar), a pracovníci sekretariátu Charity ČR Vladislav Vik (Melichar) a Jan Oulík (černý Baltazar). Na lesní roh doprovázel ředitelův syn, student Vojtěch Haičman.

Koledníci koledovali pro záměry Arcidiecézní charity Praha, jimiž jsou stavba Vyšší odborné školy pedagogické v indickém Bídaru a na vybavení Domu Gloria (domov pro matky s dětmi v tísni a stacionář pro seniory) v Praze na Barrandově.
Zítra (6. ledna) bude ředitel Charity ČR s trubačem a zaměstnanci Diecézní a Oblastní charity Brno koledovat na brněnském biskupství, na Magistrátu města Brna, na Úřadu Jihomoravského kraje a na Úřadě Veřejného ochránce práv - ombudsmana Otakara Motejla. Výtěžek sbírky bude určen na záměry Diecézní charity Brno. Podobně v Olomouci jiná kolednická skupina zítra (6. 1.) navštíví olomoucký magistrát, hejtmanství, olomoucké arcibiskupství a Rektorát Univerzity Palackého.

Do Tříkrálové sbírky lze přispět také prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží z této částky 27 Kč) anebo příspěvkem na konto: 33001122/0800 u České spořitelny.
Sbírku letos provází nová propagační kampaň, která vychází z orientálního umění skládaného papíru – origami. V tomto duchu je laděn i klip sbírky a propagační letáčky.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz