Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Darujte kus pralesa pod vánoční stromeček

10. 12. 2008 - LIBEREC [Econnect/Čmelák]

Darujte kus pralesa -- tento netradiční vánoční dárek nabízí liberecká organizace Čmelák -- Společnost přátel přírody v rámci rozsáhlé kampaně zaměřené na podporu unikátního projektu Nový prales, v rámci kterého se ekologové snaží postupně přeměnit smrkové monokultury na Ještědském hřebenu v severních Čechách na smíšené lesy plné života, které by jednou měly vypadat podobně jako původní pralesy.

Od zahájení veřejné sbírky již přispělo na Nový prales více než 3 500 lidí. Díky jejich podpoře se z prvních 7 hektarů zakoupených v roce 2004 rozrostla lokalita, na níž je tento projekt realizován, na stávajících 25 hektarů. Ty zahrnují jak mladé smrkové monokultury, které se snažíme odstraněním části smrků a dosadbou jedlí, buků, javorů a dalších dřevin měnit na přírodě blízký les, tak i staré porosty, které se výkupem podařilo zachránit před vykácením.
V rámci projektu bylo vysazeno již více než 20 000 sazenic jedlí, buků, javorů a dalších dřevin.

Prales zatím tvoří čtyři oddělené pozemky, které máme nyní možnost zakoupením dalšího kusu lesa začít propojovat v jeden souvislý celek. Každý, kdo se rozhodne Nový prales podpořit, zároveň získá pro sebe nebo své blízké dárkový certifikát, kterým může vyřešit každoroční dilema nad výběrem vhodných dárků k Vánocům. Pro ty, kdo podpoří alespoň 50m2 je připraveno i originální pralesní puzzle. Podpořit Nový prales a získat dárkový certifikát lze jednoduše na www.novyprales.cz nebo na tel. 482 751 195.

Držitelé dárkového certifikátu se mohou v průběhu příštího roku těšit na zajímavé exkurze, během nichž uvidí na vlastní oči změny, které v Novém pralese i díky jejich podpoře probíhají. Sami si zde také budou moci svůj stromek zasadit.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz