Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sdružení M.O.S.T. zve na benefici Medvídek pro Tibet

9. 12. 2008 - BRNO [Econnect/M.O.S.T.]

Občanské sdružení M.O.S.T. pořádá v rámci projektu „Kmotrovství na dálku“ dražbu dětských hraček pod názvem „Medvídek pro Tibet“. Na akci jsou zváni především rodiče s dětmi s tím, aby přinesli jakoukoliv hračku. Vítání jsou ale samozřejmě i ostatní zájemci o dražbu. Součástí večera bude doprovodný program, zahrnující foto výstavu, malování tváří, tvorbu pískové mandaly, cvičení 5 Tibeťanů a kreslení obrázků.

Smyslem akce je jednak přímo získat finanční prostředky, ale také představit projekt širší české veřejnosti. Na podporu projektu je také možné do 13.12.2009 přispívat zasláním dárcovských SMS na číslo 87777 ve tvaru „DMS KMOTROVSTVI“. Cena jedné DMS je 30,-Kč, z toho M.O.S.T. obdrží 27,-Kč. Dále může kdokoliv přispívat libovolnými částkami na konto projektu „Kmotrovství na dálku“ č.ú. 10890/5500.

Malé občanské sdružení tolerance - M.O.S.T. zahájilo projekt na podporu malých mnichů a mnišek v těchto klášterních školách v Indii. Do projektu jsou zařazeny čtyři školy – mužské klášterní školy v Ki, Diskitu a Tikse, ženská klášterní škola v Kaze a dále tibetská dětská exilová vesnička v Mussoorie.

Podpora probíhá formou známou jako „adopce na dálku“, námi nazývanou „Kmotrovství na dálku“. Každý kmotr či kmotřička je v kontaktu s podporovaným mníškem nebo mniškou formou dopisů, které mezi klášterními školami a Českou republikou zprostředkovávají členové našeho sdružení. Veškeré získané peníze jdou na zlepšení životních podmínek dětí a na jejich studium.

Tibet je již více než čtyři desetiletí pod čínskou nadvládou, která systematicky ničí celou jeho kulturu, náboženství i tradice. Zatímco pod touto nadvládou tibetská kultura upadá, v sousední Indii – v himalájské oblasti Ladakh (nazývané též Malý Tibet) se svobodně, v exilu dále rozvíjí. Ladakh je svou kulturou, jazykem, náboženstvím i mikroklimatem daleko blíže Tibetu, než hinduistické Indii. Nejdůležitějšími centry kultury a vzdělanosti jsou zde kláštery, ve kterých mniši i mnišky získávají tradiční vzdělání - často daleko kvalitnější, než v civilních školách. Tyto buddhistické kláštery nyní mají nyní velmi důležitou roli - udržovat tibetskou kulturní tradici.

„Medvídek pro Tibet“ proběhne

16.12.2008 v Jazz Tibet Club, Olomouc a

19.12.2008 ve Středisku volného času, Brno-Lužánky.

Spoluorganizátory akce jsou M.O.S.T., Jazz Tibet Club Olomouc, Vincentinum-poskytovatel sociálních služeb Šternberk. Metodické konzultace - Arcidiecézní charita Olomouc. Sponzoři

Mediální podporu zajišťují, mj. Český rozhlas Olomouc, beseda s organizátory akce v pořadu „Lady magazín“ 13.12., v 11:00 a Česká televize Ostrava-v pořadu „Dobré ráno“ 16.12. kolem 8:00.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz