Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Soutěž Ekofór 2009 už zná své vítěze

1. 12. 2008 - PRAHA [Hnutí Brontosaurus/Econnect]

V sobotu 29. 11. 2008 proběhlo v pražském klubu Klamovka slavnostní vyhlášení výsledků Ekofóru 2008. Byl tak uzavřen 5. ročník této soutěže kresleného humoru s tematikou životního prostředí pořádané Hnutím Brontosaurus pod záštitou MŽP.

Soutěž jež byla vyhlášena v lednu tohoto roku. Od Dnů Země pokračovala putovní výstavou sestavenou z nejlepších děl s možností hlasování do 9. 11. jak přímo na konkrétních výstavách v rámci letních festivalů a dalších kulturních a vzdělávacích akcí, tak v online galerii na www.ekofor.cz.

Vítěze Ekofóru 2008 stejně jako v předchozích ročnících určila veřejnost a odborná porota hodnocením vtipů, které byly pořadateli vybrány jako nejlepší z více jak 600 děl zaslaných do soutěže. Což bylo celkem 75 vtipů, po 25 v kategoriích VZDUCH I pro autory do 15 let včetně, VZDUCH II pro autory nad 16 let a věkově neomezený PŘÍBĚH.

Členy odborné poroty, jež v listopadu hodnotila soutěžní vtipy, byli:
Ing. Klára Malíková (Společnost Ozvěna, o.s.)
Jakub Moravec (Toulcův dvůr)
Zdenka Solaříková (Hnutí Brontosaurus)
Ivan Hanousek (Česká Unie Karikaturistů)
Klára Hejkrlíková (Fair & Bio -- Ekumenická Akademie Praha)
Marcela Křížová (MŽP -- oddělění environmentální výchovy)

Ocenění poroty a veřejnosti byla udělena celkem 30 vtipům. Na vyhlášení vítězů se pak osobně dostavilo 5 úspěšných autorů, kteří si převzali diplomy a ceny za svá umístšění. Pořadatelé tak v Klamovce přivítali Jana Hachrana z Ústí nad Labem, Jiřího Hávu z Brna, Ivu Valockou, Jiřího Charváta z České Lípy a Petra Vachudu. Ostatním vítězům budou vtipy zaslány počátkem prosince poštou.

Akci nesoucí se ve velmi příjemném duchu hudebně doprovodil Tomáš Kočko a Orchestr, návštěvníci mohli také zhlédnout všech 75 soutěžních vtipů.

Pořadatelé děkují všem, kteří svým mediálním partnerstvím, pomocí při realizaci či věnováním krásných a hodnotných cen do soutěže přispěli ke zdárnému průběhu letošního ročníku Ekofóru, vyjádřili tak své sympatie s povahou naší soutěže a dobrou vůli k podpoře malých neziskových projektů. Dále pořadatelé děkují všem, kteří se soutěže účastnili zasláním vtipů, a to i školám a kantorům, kteří soutěž zprostředkovali žákům a studentům. Těšíme se na Vaše přispění v dalším ročníku Ekofóru.

Hnutí Brontosaurus se zaměřuje na pořádání víkendových a prázdninových akcí na pomoc přírodě, kulturním památkám, ekologickou výchovu a osvětu a k životnímu prostředí šetrný životní styl. Nabízí tak široké spektrum zapojení pro ty, kteří ! nechtějí být lhostejní ke svému životnímu prostředí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz