Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Residents představí svůj nový projekt Bunny Boy

13. 11. 2008 - PRAHA [Econnect]

Ve čtvrtek 20. listopadu vystoupí v pražském Paláci Akropolis legendární kultovní kapela The Residents. Kapela, která se proslavila nejen svým experimentálním, a zejména inovátorským přístupem na svých jedinečných deskách, ale i experimenty s novými médii. The Residents jsou například označováni za autory prvního videoklipu, jejich dílo je dnes součástí sbírek Muzea moderního umění v New Yorku, jako jedni z prvních také přišli s propracovaným CD-romem (Freak Show).

Skupina absolutně tají svoji identitu. Používá ve světě show-bussinessu jedinečný image v podobě masek obrovské oční bulvy nesoucí cylindr. Dodnes se nikomu nepodařilo zjistit, kdo vlastně se za oční bulvou skrývá. Kapela patří ke světové špičce, přestože nebyla nucena v minulosti udělat jediný rozhovor, ani v jednom z hudebních časopisů se neobjevilo foto kteréhokoliv z členů. Po celou dobu své existence neučinili jediný kompromis směrem ke komerční sféře, přesto jsou jednou z nejuznávanějších formací pohybující se na pomezí klasické hudby, avantgardy a moderního divadelního umění. Jejich ojedinělá živá vystoupení jsou směsicí hudebního a vizuálního vjemu, performance.

V minulosti režírovali The Residents v Praze multimediální divadelní představení The Freak Show (divadlo Archa, 1995) a posléze v roce 1999 absolvovali v divadle Archa tři živé koncerty. V září 2003 v Praze vystupovali naposledy. Letos se opět za přísného utajení přijedou tito v podstatě neexistující muzikanti ukázat do Prahy. Na koncertu představí jak starší skladby, ale zejména ty ze svého nového CD: The Bunny Boy.

Tvorba The Residents ovlivnila řadu tuzemských umělců. Do nejtěsnějšího kontaktu s nimi se dostala skupina Už jsme doma, která v roce 1992 navštívila The Residents v jejich studiu a vzájemné sympatie vyústily ve spolupráci na představení The Freak Show. Přesto, že hudebníci UJD se dostali do těsného kontaktu s The Residents, ani oni nemohou potvrdit, jsou-li lidé, se kterými se potkali, členy The Residents, či potkali-li pouze nastrčené figuranty. Dohady kolem jejich identity nadále trvají.

Nejnovější show The Residents, The Bunny Boy (Kraličí chlapec) odstartovalo - coby světové turné - na podzim 2008. Představení bude kombinovat hudbu z chystaného alba The Bunny Boy a video ze stejnojmenného internetového seriálu, který měl v USA premiéru začátkem září.

Příběh se točí kolem zvláštní postavy, králičího chlapce, který hledá svého ztraceného bratra - dává na internet videa, pomocí nichž prosí o pomoc. Jak se příběh vyvíjí, narůstá interakce mezi chlapcem a jeho publikem a děj příběhu je plný podivných a neočekávaných zvratů. Králičí chlapec se potácí na hranici mezi šílenstvím a realitou, a zanedlouho tahle pomatená, ale přívětivá postavička stojí před úkolem, který není o moc jednodušší, než zachránit lidstvo před koncem světa. Je to divoká jízda.

Pódiová choreografie, za kterou je zodpovědný Chris McGregor (CUBE E, Wormwood, Icky Flix), bude obsahovat jedinečnou "schizofrenickou" podobu, která umožňuje protagonistům pohybovat se někde mezi muzikálem, filmem a divadelním představením. Ve svém typickém stylu The Residents útočí na posluchače metaforickými obrazy a zvukem, jejich show nabírá kontury vpravdě surrealistického cirkusu. Skupina bude hrát naživo, ale ve spojení s dalšími vizuálními a teatrálními elementy vytvoří představení plné strhující a jedinečné zábavy.



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz